torstai 9.2.2023 | 08:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Venetsialaiset kaipaavat lisää valvontaa

Ke 31.8.2022 klo 16:00

Lauantaina Kalajoella nautittiin jälleen Suomen suurimmasta ilotulituksesta. Se kokosi kansaa Hiekkasärkille ja sai varmasti niin lasten kuin aikuistenkin silmät loistamaan. Ilotulituksen tarpeellisuudesta voi tietysti nykyaikana olla montaa mieltä, mutta onhan se kaunista katseltavaa.

Tänä vuonna venetsialaisia juhlittiin tavallista laajemmin, sillä Jukuparkissa järjestettiin ensimmäistä kertaa venetsialaiskarnevaalit ja Hilman lähiruokatori tarjosi särkillä hieman erilaista ohjelmaa. On hienoa, että perinteisen juhlapäivän ohjelmasta on saatu tehtyä näin monipuolinen.

Mutta. Venetsialaisjuhlien valvontaa pitäisi lisätä. Ilotulituksen aikaan juhlijat ampuivat raketteja ihmisjoukkoon. Jos terve järki ei sano sen olevan vaarallista, ehkä järjestäjien pitäisi se erikseen kieltää ja valvoa kiellon noudattamista.

Illan aikana sammuneita ihmisiä lojui siellä täällä. Kesäkauden päättäjäiset on tarkoitettu myös lapsille, eikä lasten todellakaan pitäisi joutua katselemaan päissään oksentelevia aikuisia tai puskaan sammuneita nuoria.

Ja kun juhlat päättyivät, niiden jäljet jäivät. Roskia ja rikottuja pulloja riitti.

Juhlilla on aina kaksi puolta: toiset nauttivat niistä täysin rinnoin ja toiset kammoksuvat koko ajatusta. Valvonnan lisääminen voisi helpottaa tätä vastakkainasettelua.

Lue myös:

Kalajoen venetsialaisissa oli monenlaista tapahtumaa –Katso kuvagalleria karnevaaleista ja auton päivästä!

Kalajoen Hiekkasärkillä nähtiin Suomen suurin venetsialaisilotulitus, jossa raketteja ammuttiin kilometrin leveydeltä – Katso video rakettishow'sta

JukuParkissa päätetään kesää kahden päivän ajan – "Olemme käyneet taikurin esityksessä, pelaamassa minigolfia, silittämässä poneja ja ihmettelemässä laamoja"

Lypsyä ja lähiruokaa Hilmantorilla – Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) peräänkuulutti julkisia keittiöitä edistämään lähiruoan osuutta ruokapalveluissaan

Lasten ei pitäisi joutua katselemaan päissään oksentelevia aikuisia tai puskaan sammuneita nuoria.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.