torstai 9.2.2023 | 07:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Asioilla on seurauksensa

Ke 3.8.2022 klo 16:00

Ajatellaanpa vielä hetki Raution maastopaloa. Se tuhosi metsää, säikäytti ihmiset ja aiheutti mittavat sammutustyöt ja taloudelliset tappiot. Sen puinti jatkui oikeudenkäynnissä ja tuomioitakin annettiin. Mutta eivät palon seuraukset suinkaan jääneet siihen.

Palosta seurasi jotakin hyvää. Rautiossa rakennetaan ainutlaatuista luontoreittiä, joka näyttää meille metsäpalon jäljet. Ja olettaisin, että Jokilaaksojen pelastuslaitoksessa tiedetään nyt paremmin, kuinka tällaisiin maastopaloihin voidaan varautua ja miten niistä voidaan selvitä: ehkäpä opit jaetaan tai on jo jaettu ympäri Suomen.

Mutta palosta seurasi myös jotakin pahaa. Palo ei nimittäin tuhonnut pelkkää metsää, vaan saattoi aiheuttaa Vääräjoen rapujen kuoleman. Se taas aiheuttaa valtavat taloudelliset tappiot kalastuskunnalle.

Mehtäkylässä taas laajennetaan sähköasemaa. Sen seurauksena arvokas muinaishauta puretaan. Siitä opimme varmasti jotakin uutta, mutta menetämme samalla yhden historiallisen muistomerkin.

Kaikilla asioilla on seurauksensa. Välillä seuraukset ovat hyviä, toisinaan huonoja, joskus niitä molempia. Usein mukana on paljon sattumaa, mutta päätöksiä tehdessä on syytä muistaa, että niistä seuraa väistämättä jotakin.

Menetämme samalla yhden historiallisen muistomerkin.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.