perjantai 18.6.2021 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajokiseudun kannanotto viime viikon kirjoitteluun

Ke 9.6.2021 klo 19:00

KPK Yhtiöiden Mediat noudattavat lakeja, hyviä tapoja ja Journalistin ohjeita. Lehtien yhteisenä linjana journalismissa on luotettavuus, tasapuolisuus ja riippumattomuus. Näiden vaatimusten ja ohjeiden tulee näkyä aina, mutta erityisesti vaalien läheisyydessä tasapuolisuuden vaatimus korostuu.

Journalismiin kuuluu kritiikki. Yksi journalismiin liittyvä tehtävä on valtaa pitävien toiminnan seuraaminen ja myös sen arvioiminen. Lehtien toiminta perustuu faktoihin eli tarkistettuun tietoon. Tiedot voidaan hankkia myös taustakeskustelujen kautta, mutta olennaista on, että toimituksellista päätösvaltaa ei saa koskaan luovuttaa toimituksen ulkopuolelle.

Journalistin ohjeissa kuvataan journalistien ammatillista asemaa muistuttamalla, että journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Kalajokiseudussa vastuu lukijoita kohtaan näkyy muun muassa tasapuolisena journalismina.

Viime viikon Kalajokiseutu-lehden (3.6.) pääkirjoitus ja aiheeseen liittynyt somekirjoittelu lehden Facebook-sivuilla eivät ole olleet Kalajokiseudun linjan mukaisia. Lehti sanoutuu yksiselitteisesti irti näistä kirjoituksista. Lehden linja ei ole muuttunut eikä yksittäinen päätoimittaja tai tämän sijainen myöskään voi muuttaa lehden linjaa. Sen tekee tarvittaessa lehteä kustantavan yhtiön hallitus.

Kalajokiseutu noudattaa Journalistin ohjeita kaikissa kanavissaan. Lehti edellyttää toimitukseltaan asiallista ja hyviin tapoihin ja Journalistin ohjeisiin perustuvaa some-käyttäytymistä myös silloin, kun kritiikki kohdistuu lehteen tai sen toimintaan.

Hanna Parhaniemi

Kalajokiseudun päätoimittaja,

Tiina Ojutkangas

KPK Yhtiöiden sisältöjohtaja

#