sunnuntai 17.10.2021 | 21:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Koronaa vastaan syytä toimia jokaisen

Ma 17.5.2021 klo 09:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Koronatilanne on Kalajoella pahentunut. Se jää väliaikaiseksi ja lyhytaikaiseksi, jos meistä kaikki tekevät nyt velvollisuutensa. Mistä muusta on kyse kuin velvollisuudesta toisia ihmisiä kohtaan. Kyse on vakavasta sairaudesta, jonka takia meidän täytyy ponnistella, jollei itsemme, niin toistemme, yhteisömme kaikkien ihmisten parhaaksi.

Virusmuunnokset uhkaavat vakavasti myös nuortemme terveyttä, siis meidän tulevaisuutemme rakentajien henkeä. Tuoreimpien intialaismuunnosten tarinat ovat korutonta luettavaa. Mikään ei ole ollut niin pahaa kuin perusterveiden nuorten kuolemat.

Rokotukset ovat edenneet Kalajoella hyvin. Niiden ottaminen, jos mikä, on nyt jokaisen kansalaisvelvollisuus. Jos punnitset rokotusten hyötyjä ja riskejä, on ehdottomasti järkevää ottaa rokotukset.

Rokotuksia ei voi pitää tosiasiallisesti kenenkään yksityisasiana, kun kyse on toisten ihmisten hengen turvaamisesta ja yhteiskunnan toimintakyvyn palauttamisesta.

Kaikki tietävät nyt varsin hyvin, miten pitäisi toimia. Turvavälejä pidetään. Maskeja kalajokiset pitävät yleisesti ottaen hyvin sellaisissa paikoissa ja tilanteissa, jolloin heidän pitääkin. Kaikki eivät pidä? Iso kysymys on, miksei? Onko se heille rahakysymys? Tuskin heillä kaikilla on paha astma. Maskin pitäminen jääköön jokaisen omantunnon asiaksi. Kenenkään ei ole syytä vielä ryhtyä maskipoliisiksi.

Kenenkään ei ole syytä ryhtyä maskipoliisiksi.

#