keskiviikko 27.1.2021 | 15:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Talven taikaa – "Vaikka korona pitää monet harrastukset pannassa, luonto on edelleen auki"

Hanna Parhaniemi
Ti 5.1.2021 klo 15:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vuodenvaihde toi mukanaan kunnon talven Kalajoelle. Vähän kiperämmänkin pakkasen kestää, kun vain avaa silmät talvet kauneudelle. Talvinen maisema on henkeäsalpaava: kuuraiset puut, kimaltava hanki – kaikki se valkeus, mitä syksyn pimeydessä on kaivattu.

Ja vaikka korona pitää monet harrastukset pannassa, luonto on edelleen auki. Nyt on hiihto- ja moottorikelkkailukelit kohdallaan. Toivottavasti meri jäätyisi tällä kertaa kunnolla, että pääsisi luistelemaan aavaan maisemaan. Siinä on sellaista magiaa, mitä ei kaukalossa saa. Jäällä kävelykin on jo kokemus.

Keväällä, kesällä ja syksyllä tuli jo varmasti koluttua Kalajoen luonnossa yllinkyllin. Nyt on jälleen mahdollisuus nähdä nämä omat rakkaat maisemamme uusin silmin, uusin mahdollisuuksin. Vaikka maisemat ovat tuttuja ja olisi ennenkin talvella ulkoiltu, kyllä tämä poikkeuksellinen aika on tuonut kaikkeen uutta näkökulmaa.

Nautitaan tästä ajasta ja muistellaan niitä vähälumisia talvia, kun kaipasimme juuri tätä maisemaa, millä meitä nyt hemmotellaan.

Siinä on sellaista magiaa, mitä ei kaukalossa saa.

#