tiistai 2.3.2021 | 09:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Vähemmän tuomitsevaa uutta vuotta – "Somevaikuttajat ovat luoneet kokonaan uuden alan työllään, kyllä sille sietäisi sitä hattuakin nostaa"

Hanna Parhaniemi
Ke 30.12.2020 klo 11:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Koronavuosi on jäämässä vihdoinkin taakse. Aikakausi ei vielä katkea siihen, kun päivä taittuu torstaista perjantaihin ja vuosi vaihtuu toiseen. Valoa on kuitenkin näköpiirissä. Koronarokotukset on jo aloitettu. Tuntuu hyvin todennäköiseltä, että ensi vuodesta tulee tästä parempi, ainakin koronan valossa.

Ensi vuodelta toivoisi myös sitä, että se olisi vähemmän tuomitseva. Itse kenelläkin syntyy helposti ennakkoluuloja, jotka johtavat helposti ikävään asenteeseen. Ihmisiä ja heidän tekojaan aletaan arvostella ilman syvempää ajattelua.

Iltalehden toimittaja pääsi maalitauluksi verratessaan sitä, kumpi ansaitsee ennemmin palkkansa, poliitikko vai somevaikuttaja Sara Sieppi. Muut somevaikuttajat eivät päästäneet kolumnistia helpolla, vaan tivasivat, mikä oikeutti hänet arvostelemaan ja lyttäämään yrittäjän työn. Se oli varmasti hyvä herätys kaikille. Somevaikuttajan, jonka työhön voi kuulua esimerkiksi vähissä vaatteissa poseeraaminen somessa, ei tarvitse herättää samanlaista arvostuksen tunnetta kuin vaikka lääkärin, joka pelastaa ihmishenkiä. Mutta mikä oikeuttaa tämän ihmisen työn väheksymisen? Kaikkia ei tarvitse arvostaa, mutta ei heitä tarvitse myöskään pilkata.

Somevaikuttajat ovat luoneet kokonaan uuden alan työllään. Kyllä sille sietäisi sitä hattuakin nostaa.

Vähemmän tuomitsevaa uutta vuotta!

#