sunnuntai 16.5.2021 | 02:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Ilmiliekki Quartet esiintyy tänään Kalajoella – Palkittu jazzyhtye tulkitsee jopa Björkiä ja Radioheadia

Maailmaa valloittava Ilmiliekki on kiertänyt esimerkiksi New Yorkissa ja Lontoossa

Hanna Parhaniemi
Pe 4.9.2020 klo 10:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Useita palkintoja vuosien varrella ahminut jazzyhtye Ilmiliekki Quartet esiintyy tänään perjantaina Kalajoella Virta-salissa.

Ilmiliekki Quartet nousi suuren yleisön tietoisuuteen heti yhtyeen perustamisvuonna 2020, kun se voitti pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun. Vuonna 2004 yhtye nimettiin Finland Festivalsin nuoreksi taitelijaksi ja trumpetisti Verneri Pohjola valittiin Pori Jazzin vuoden muusikoksi.

Samana vuonna Ilmiliekin ensimmäinen levy oli Jazz-Emma-ehdokkaana. Yhtyeelle myönnettiin silloin myös Teosto-palkinto.

Ilmiliekin toinen levy herätti kansainvälistä kiinnostusta ja vei yhtyeen esiintymään niin New Yorkin Lincoln Centeriin kuin Lontoon klubeillekin. Syksyllä 2009 yhtye toteutti ruotsalaisia kansanlauluja tulkinneen levytyksen ja konserttikiertueen yhdessä laulaja Emma Salokosken kanssa.

Ilmiliekki Quartet on vakiinnuttanut paikkansa niin suomalaisilla kuin pohjoismaisilla jazzfestivaaleilla. Viime vuosien esiintymismatkat ovat suuntautuneet Viroon, Englantiin, Hollantiin, Belgiaan, Puolaan, Saksaan, Irlantiin, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan.

Yhtyeen omaa musiikkia kuvataan vapaasti improvisoitujen ja sävellettyjen osuuksien sekoituksena, joka tarjoaa tilavia väyliä vapaalle soittamiselle jäsentyneiden teemojen ympärillä. Yhtyeen jäsenten omien kappaleiden lisäksi Ilmiliekki on esittänyt myös tulkintojaan Björkin, Ornette Colemanin, Tom Waitsin, Radioheadin ja Suzanne Vegan tuotannosta.

Viisi levyä tehnyt Ilmiliekki on yhtä kuin Antti Lötjönen, Olavi Louhivuori, Tuomo Prättälä ja Verneri Pohjola.

#