sunnuntai 16.5.2021 | 03:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Särkillä irkkuillaan, miekkaillaan ja flöörataan –

Irish Hooley, Hilman markkinat ja Dyynit 2020 tuovat viikonvaihteeseen säpinää

Hanna Parhaniemi
Ke 5.8.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hiekkasärkät

Kalajoelle on odotettavissa yleisöryntäys tästä päivästä lähtien, kun perinteikäs Irish Hooley valloittaa Hiekkasärkät. Perjantaina myös Hilmantorin markkinat alkaa tuoda vauhtia viikonloppuun.

Irish Hooleyn järjestäjiin kuuluva yrittäjä Hanna Saari kertoo, että irkkufestareita muutettiin tänä vuonna koronan takia paitsi siirtämällä tapahtuma-ajankohtaa, myös pitäytymällä täysin kotimaisissa artisteissa.

– Lähialueelta on paljon esiintyjiä, Saari mainitsee.

Esiintyjälistaan kuuluu reilusti toista kymmentä kokoonpanoa. Yksi tapahtuman vetonauloista on tamperelainen trubaduuri Kati Pellinen, joka kuuluu Suomen tunnetuimpiin irkkumusiikin tulkitsijoihin. Pellinen on levyttänyt esimerkiksi Juice Leskisen tekemiä kappaleita.

Pretty Pilgrims on puolestaan hämeenlinnalainen kokoonpano, jonka keulahahmona toimii A.P. Sarjanto. Sarjanto on tehnyt musiikkia esimerkiksi Topi Sorsakoskelle ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeelle.

Irish Hooley levittäytyy ympäri Hiekkasärkkejä.

– Me teimme tänä vuonna jakoon kartan, sellaisen folkpolun, jonka varrelle on merkattu kaikki esiintymispaikat. Sen toisella puolella on myös käsiohjelma, Saari vinkkaa.

Myös baariväen oma Service fest eli Dyynit 2020 -tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna. Lauantaista maanantaihin kestävä tapahtuma pyörii ruuan, kauden viinien, cocktailien, rennon musiikin ja muun ohjelman ympärillä. Ohjelmaan kuuluu myös koulutusta ravintolaväelle.

Yksi tapahtuman helmistä ovat Stoli Flair ja Cocktail Competition -kilpailut, jotka käydään sunnuntain ja maanantain aikana. Stoli Flair kilpaillaan tänä vuonna kahdessa eri sarjassa. Sunnuntaina lavan valtaavat amatöörit ja legendat, maanantaina kisataan pro-sarja.

#