tiistai 2.3.2021 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Mielipide: Nuoret myös! – "Tärkeät yhteiskunnalliset kysymykset, kuten ilmastonmuutos, ovat viimeisiä asioita, joista nuorten ääni pitäisi vetää pois"

Ke 5.2.2020 klo 09:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nuoria pitäisi kuunnella ja nuoria pitäisi ottaa mukaan päätöksentekoon. Harmillisesti kuitenkin, kun nuori haluaa tehdä jotain muuta kuin kumartaa auktoriteetteja, hänen aikeensa vaikuttaa usein tyrmätään. Greta Thunberg on ajankohtaisin esimerkki juuri tästä kyseisestä tilanteesta nuorena aktivistina. Z-sukupolvi ihannoi häntä, kun taas vanhemmista sukupolvista useimmat eivät lievästi sanottuna perusta hänen “turhista höpinöistään”.

Pohjimmainen kysymys heidän kritisoinnissaan usein on: Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki? Muuttuva maailma ja päätään nostavat globaalit kriisit tarkoittavat muuttuvia toimintatapoja sekä vaikuttajia, jotka tarjoavat ratkaisuja ongelmiin, siksi. Kyse on nuorten elämästä, tulevaisuudesta puhumattakaan, joten tärkeät yhteiskunnalliset kysymykset, kuten ilmastonmuutos, ovat viimeisiä asioita, joista nuorten ääni pitäisi vetää pois.

“Lasten suusta se totuus tulee” on laajalti käytetty sanonta, jota voisimme soveltaa tässä tapauksessa hieman enemmänkin. Niin sanotulla totuudella on aina monta puolta, mutta ainut oikea puoli löydetään ottamalla kaikki mukaan keskusteluun. Niin aikuiset ja vanhukset kuin myös nuoretkin.

Ainut oikea puoli löydetään ottamalla kaikki mukaan keskusteluun.

#