lauantai 26.9.2020 | 23:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Ronja Juolan kolumni: Mites se päättyvä vuosi sujuikaan – "Saa nähdä jääkö perussuomalaisten kannatus yhtä lyhyeksi iloksi, kuin Laura Huhtasaaren Pro Gradu -tutkielma"

Ti 3.12.2019 klo 10:39

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

On koittanut taas se aika vuodesta, kun saa alkaa miettimään ”mites se kulunut vuosi onkaan sujunut”. Vuoteen 2019 liittyi nimittäin paljon erilaisia käänteitä niin maailmanlaajuisesti, kuin myös kotimaan tasolla. On ollut kaikkea Esperi Care -kohun, Daruden Sandstormin 20-vuotissynttärien ja Brexitin väliltä.

Tänä vuonna olemme rasittaneet Havis Amandaa kahteen otteeseen niin rankasti, että koko patsas on ollut vaarassa rikkoutua. Leijonat voittivat kolmannen MM-kultansa ja Huuhkajat nappasivat EM-kisapaikan ensimmäistä kertaa historiassa. Ja jotta vältymme väärinkäsitykseltä, on mainitsemisen arvoista, että naisten maajoukkue Helmarit on ottanut osaa EM-kisoihin jo useampaankin otteeseen.

Ilmasto on puhuttanut maailmaa metsäpalojen ja Greta Thunbergin avustuksella. Nuoret ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta ja lakkoilevat ilmaston puolesta. Ilmastolakkoja on järjestetty niin suomessa kuin myös kansainvälisesti yli 1,4 miljoonan nuoren voimin yli 100 valtiossa. Ilmaston nykyinen tila on aiheuttanut niin sanottua ilmastoahdistusta, josta myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump taitaa kärsiä. Presidentti Trump taitaa luottaa vanhaan sanontaan ”poissa silmistä, poissa mielestä”, sillä Yhdysvallat päätti irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta.

Suomeen valittiin keväällä uusi hallitus ja kesällä alkoi Suomen Euroopan Unionin puheenjohtajuuskausi. Olemme saaneet todistaa perussuomalaisten kasvua ja SDP:n imagon tahriintumista. Saa nähdä jääkö perussuomalaisten kannatus yhtä lyhyeksi iloksi, kuin Laura Huhtasaaren Pro Gradu -tutkielma ja tekeekö SDP sellaisia päätöksiä, joita saadaan katua myöhemmin, niin kuin Veijo Baltzarin tapauksessa.

Postin lakko uhkasi jo suomalaisten joulua, sillä lahjat jäivät melkein saamatta ja kortit lähettämättä. Mutta onneksi joulu on nyt pelastettu, kiitos Sirpa Paateron, joka itsekin lähti sairausloman merkeissä rentoutumaan jouluksi.

Ronja Juola on entinen kalajokinen, joka opiskelee viestintää Vaasassa.

#