sunnuntai 5.7.2020 | 00:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen äänestyksen jälkeen: Kirjasto- ja kulttuurisalitiloissa saa anniskella alkoholia suljetussa tilaisuudessa, mutta ei kirjaston aukioloaikana

Sari Passoja-Verronen
Ti 26.11.2019 klo 20:15 | päivitetty ti 20:38

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginvaltuusto käsitteli tiistai-iltana toistamiseen alkoholin anniskelua kirjasto- ja kulttuurisalitiloissa. Pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen se hyväksyi periaatepäätökseksi äänin 24-10, että alkoholin anniskelua ei järjestetä kirjaston aukioloaikana, suljetussa tilaisuudessa anniskelu sallitaan.

Valtuusto oli jo aikaisemmin päättänyt samalla tavalla, mutta kaupunginhallitus palautti asian uudelleen valtuustolle muotovirheen takia.

Veli Ainali (kd.) esitti, että alkoholi anniskelua kirjasto- ja kulttuuritiloissa ei sallittaisi ollenkaan. Esitystä kannattivat vihreiden vatuustoryhmä, Kullervo Niemelä (kesk.) ja Eija Pahkala (kesk).

Hanna Saaren (kok.) mielestä anniskelun salliminen voi olla yksi markkinointitapa saada hienoa kulttuurikeskusta tunnetuksi. Eija Pahkala taas ei uskonut tuohon valttiin.

– Heikot on valtit, jos näyttävyyttä pitää hakea alkoholilla. Millaista esimerkkiä me näytämme lapsille ja nuorille, jotka oleskelevat samoissa tiloissa, hän huomautti.

Meri Säteri (vihr.) muistutti, että julkisyhteisöjen tulee edistää alkoholin käytön vähentämistä. Hän huomautti, että kulttuuritalon tiloissa pidetään kansalaisopiston tunteja kirjaston sulkemisen jälkeenkin,

– On imagohyöty, että lapset ja nuoret voivat kokea tilan turvalliseksi.

Jouko Arvo (kok.) puolestaan totesi, että nuorten kohdalla olisi oltava huolissaan aivan muista asioista kuin alkoholista. Esimerkiksi hän mainitsi mielenterveyshäiriöt ja kovat huumeet.

Aila Siirilä (kesk.) oli samoilla linjoilla ja huomautti, että on tärkeämpää saada nuuskaaminen ja energiajuomien käyttö vähenemään.

– Sitä paitsi jos tilassa on anniskelulupa, niin se helpottaa tilaisuuksien järjestäjiä, kun heidän ei tarvitse itse hakea lupaa.

#