sunnuntai 5.7.2020 | 00:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kilpailua kylttimarkkinoille – Kalajokiset yrittäjät perustivat yhteisen firman, jonka ansiosta moottoriurheilijoiden ei tarvitse enää askarrella kilpailunumeroitaan itse

Hanna Parhaniemi
La 2.11.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mainostoimisto Pixonin yrittäjä Mika Liias alkoi miettiä erilaisten turva- ja opastusmerkkien valmistamista jo silloin, kun aloitti yritystoimintansa kolmisen vuotta sitten. Hän ehti jo pyytää digi- ja mainostoimisto Donetilta tarjousta asian tiimoilta, mutta homma jäi hautumaan muiden yrityskiireiden keskellä.

Viime syksynä Donetin yrittäjä Tomi Tirri alkoi puolestaan pohtia, että pitäisi keksiä jotain uutta. Hän muisti Liiaksen tarjousasian ja päätti esittää, josko he lähtisivätkin edistämään hanketta yrityskumppaneina. Kylttipiste Oy perustettiin vuodenvaihteessa ja nyt on avattu myös verkkokauppa. Sieltä löytyy standardien mukaisia kylttejä ja opasteita, kuten erilaisia varoituskylttejä tarrana sekä muovi- tai alumiinikomposiittilevynä.

– Aloitimme ihan perusvalikoimalla, Tirri sanoo.

– Mutta sitä kehitetään koko ajan, esimerkiksi varoitus- ja ohjeistuskylttien tarpeita on niin monenlaisia, Liias jatkaa.

Perusvalikoimakaan ei ole aivan pieni, sillä verkkokaupasta löytyy lähes 450 tuotetta.

Yrittäjäkaksikko tiedostaa, että ala on kilpailtu – sieltä löytyy isojakin tekijöitä.

– Tavoitteenamme on saada pieni siivu siitä markkinasta. Tarkoituksena on saada tuotteitamme, myös kaksikielisiä, alan liikkeisiinkin myyntiin, Tirri kertoo.

Vaikka Donetti ja Pixon ovat periaatteessa kilpailijoita keskenään, yrittäjät eivät ole kokeneet tällaista asetelmaa välillään. Yhteistyö on sujunut hyvin.

– Meillä on selkeä työnjako, minä vastaan markkinointi- ja myyntipuolesta, Mikalla on pitkä kokemus tuotannosta, Tirri mainitsee.

– Tarvittaessa pystymme tekemään myös toistemme tontteja.

Heidän lisäkseen yritys työllistää Pixonin Noora Tantarimäen, joka on mukana tuotannossa, ja Donetin Jonna Korkiakosken, joka taas on mukana markkinoinnissa.

Yrityksen erikoisuutena ovat Suomen moottoriliiton ja Suomen moottorikelkkailijat ry:n määräysten mukaiset moottoriurheilun kilpailunumerot.

– Niitä ei tahdo saada mistään, vaan harrastajien on pitänyt askarrella niitä tähän mennessä itse, Tirri huomauttaa.

– Meiltä saa myös liikenneviraston määräykset täyttäviä veneiden rekisterinumeroita, mitkä vaaditaan tietynlaisiin vesikulkuneuvoihin, Liias lisää.

#