tiistai 26.5.2020 | 10:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

JHT otti vakuuttavan kotivoiton Kaarinasta lauantaina

Kimmo Tirri
Ke 9.10.2019 klo 08:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JHT-HCIK (Kaarina) 5-1 (2-0 , 1-1 , 2-0)

Pirkonsuon pyhätössä riitti lauantaina jännitystä, kun kotijoukkue sai vieraita Kaarinasta. HC Indians saapui itseluottamusta uhkuen syksyiseen Kalajoen iltaan. Yleisön odotukset olivat kovat niin pelin kuin uuden virkistysjuomapaikan suhteen, joka sai nimikilpailussa itselleen nimekseen ”Ylämummo”. Kotiyleisön riemuksi, kummankaan tarjoilut eivät olleet pettymys. JHT kenttäkoostumukset olivat hieman muuttuneet ja nämä koostumukset toimivat varsin mallikkaasti. Varsinkin nuori Hannes Häkkilä oli liekeissä, kun hänet nostettiin puolustajan paikalta kakkosvitjan laitahyökkääjäksi.

Pelin neljännellä minuutilla JHT:n kakkosvitja aloitti shown, kun Hannes Häkkilä ja Niklas Sundfors syöttelivät kiekon Jani Nurkkalalle ja tämän rannari yllätti vastustajan kassarin tyystin. Maalin jälkeen momentum siirtyi vierailijoille ja JHT otti parikin jäähyä. Näiden jäähyjen aikana HCIK painoi vahvasti päälle, mutta alivoima ja JHT:n maalissa vahvasti esiintynyt Joonas Tiippana olivat rautaa. Erän lopulla JHT onnistui toistamiseen. Vastahyökkäyksen päätteeksi Eetu Tervala ja Ali Liikanen sahasivat syötöillään HCIK:n puolustuksen palasiksi ja Liikanen sipaisi kiekon näpisti maalin perukoille. Näin JHT pääsi tauolla kahden maalin johdossa.

Toisen erän alku oli hieman sekavaa, mutta erän loppupuolella nähtiin jälleen maaleja. Ensiksi vierailijat kavensivat. Maalia edelsi pitkä JHT:n hyökkäys, jonka alta HCIK karkasi vastahyökkäykseen. Ensimmäisen puolittaisen läpiajon JHT:n Tiippana selvitti, mutta jatkotilanteesta, pienen puolustuspään sekoilun jälkeen, onnistui vapaaksi takatolpalle jäänyt Jesse Leppikoski tekemään tilanteeksi 2-1. Sundforsin johtama ketju kuitenkin helpotti JHT:n tilannetta hetkeä myöhemmin. Sundfors voitti kiekon viivalle, josta väkivahva Juho Luttinen siirsi sen laitaan Häkkilälle, jonka millintarkan syötön ohjasi Sundfors maalin edestä sisään. Maali oli oppikirjamainen, nopea hyökkäyspään aloituksen jälkeinen, maali ja sitä kelpasi yleisönkin tuuletella.

Kolmas erä starttasi siis jälleen JHT:n kahden maalin johdosta. Erän alkuun nähtiin hieno osuma, kun yhden miehen taisteluyksikkö, Häkkilä, esitti osaamistaan. Ensiksi hän toi hienolla liikkeellä kiekon läpi keskialueen ja toimitti sen päätyyn. Päädystä hän karvasi sen jälleen itselleen Sundforsin avustuksella, kiersi hyökkäysalueen keskelle ja pumppasi pikkumustan jälleen maaliin. Tästä osumasta ei vierailijat enää tointunut ja kävi kisaa enää lähinnä kelloa vastaan. JHT:n ihmeteini Häkkilä kuitenkin vielä esittelit taitojaan, kun omasta laukauksesta tulleen reboundin löi ilmasta sisään ja loppuluvut 5-1 olivat valmiit. Maaliin syötöt saivat Sundfors ja Jere Rantala.

Vaikka Häkkilä (2+2) ja Sundfors (1+3) olivat JHT:n näkyvimmät pelaajat pisteiden valossa, niin kokonaisuudessakin JHT:n peli oli iloista katsottavaa ja joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, vaikka rosteri on muuttunut paljon jo alkukauden aikana.

#