tiistai 26.5.2020 | 08:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

HU:n uudistunut miesten lentopallojoukkue otti selkeän kotivoiton kauden 2-sarjan avauspelissä – Liperi Volley kaatui kotipelissä 3–0

Esa Lauri
Ti 8.10.2019 klo 11:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himanka

Himangan Urheilijoiden viime kaudesta uudistunut miesten lentopallojoukkue otti selkeän kotivoiton kauden 2-sarjan avauspelissään Himangan Urheiluhallilla Liperi Volleyta vastaan lukemin 3 – 0 ( 25 – 22, 25 – 19, 27 – 25 ). HU pelaa tämän kauden uuden valmentajan Kimmo Mäkelän komennossa. Edellisellä kaudella Mäkelä esiintyi vielä joukkueen toisena liberona. Joukkuetta on harmittanut viime kausi, joka lähti hyvin käyntiin mutta menestys hiipui kauden edetessä. Tälle kaudelle joukkueella on tarkoituksena parantaa huomattavasti ja kehittyä joukkueena läpi koko talven. Kuinka korkealle se sitten riittää, tullaan kauden vanhetessa sitten näkemään.

Kotijoukkue lähti peliin seitsikolla, jossa Tatu Venetjoki hoiti passarin roolia. Keskitorjujina häärivät Rolle Jokela ja Jouko Parhiala. Joukkueen yleispelaajina aloittivat Joona Ilomäki ja Matti Somero. Joukkueen kapteeni Joonas Verronen pelasi hakkurin tontilla ja Tero Roukala liberona. Ottelun ensimmäinen erä lähti käyntiin varsi tunnustellen ja hivenen otteista paistoi läpi ensimmäisen ottelun tärkeys. Erä eteni varsin tasaisena loppuun saakka mutta aivan lopussa pystyi kotijoukkue hivenen varmempiin otteisiin ja kuittasi erän itselleen lukemin 25 – 22.

Toiseen erään HU lähti samalla kokoonpanolla. Ottelun hallinta siirtyi selvemmin kotijoukkueelle. HU pystyi hyödyntämään joukkueensa hyökkäysvoimaa paremmin paremman vastaanottonsa turvin ja passari Venetjoki käytti hyökkäyksissä kaikkia pelaajia toisin kuin vastustaja. Liperin hyökkäysvoima lepäsi pääsääntöisesti ainoastaan Ville Raitalan harteilla – vain Oskari Pirinen pystyi ajoittain antamaan tulitukea. Erän puolivälissä HU:n Jouko Parhiala siirtyi vaihtopenkin puolelle ja Aivar Vilu pääsi tositoimiin kentälle. HU hallitsi erän tapahtumia lähes mielin määrin eikä Liperin auttanut kuin taipua erätappioon lukemin 25 – 17.

Kolmanteen erään HU teki lisää vaihtoja. Jokela, Somero ja Venetjoki jäivät pois kentältä ja Juho Puolitaival tuli keskimieheksi, Mauri Kaattari yleispelaajaksi ja Arto Rautio passariksi. Erästä muodostui ottelun tasaisin. Liperi pani kaiken peliin ja yritti siirtää ottelun ratkaisua jatkoeriin mutta kotijoukkue ei antautunut vaikka tiukille meni. Erä lopulta HU:lle 27 – 25. Joukkueen voitto perustui pitkälti parempaan vastaanottopeliin, joka mahdollisti passarille monipuolisemmat hyökkäysvaihtoehdot. Kotijoukkue oli muutenkin myös selkeästi tulivoimaisempi. Parhaat pisteet keräsi kapteeni Verronen ( 20 ). Hän olikin mies paikallaan tässä pelissä ja passarin luottomies aina tarvittaessa. Ilomäki 13 pisteellään säesti hyvin ja muutkin keräsivät pisteitä mukavasti. Erityisen ilahduttavaa oli nuoren Tatu Venetjoen lupaavat otteet passarina. Vierailijoiden ehdoton ykkönen oli Ville Raitala vaikka hänellekin sattui huonoja hetkiä varsinkin vastaanotossa.

Kokonaisuudessaan kauden avauspeli oli positiivinen esitys HU:lta ja se lupailee hyvää menetystä jatkossakin. Ehkä eniten parannettavaa jäi torjunta- ja puolustuspelaamiseen sekä syöttöihin. Kausi on kuitenkin vasta aluillaan ja innokas joukkue varmaan kehittyy näissäkin asioissa. HU:lla on kasassa tasainen 13 pelaajan ryhmä, josta kaikki eivät vielä päässeet esittelemään taitojaan mutta jatkossa kaikkien panosta tullaan varmasti tarvitsemaan. Seuraavaksi Himangan Urheilijoilla on kaksi vierasottelua Nilsiän Nujakkaa ja Oulun Kiskoa vastaan. Seuraava kotipeli on Kuortaneen Urheiluopistoa vastaan 27.10.

#