lauantai 26.9.2020 | 23:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kalle Lehtosen kolumni: Kahen tulen välisä – "Tällä menolla on ihimiskunnalla paskanen loppu"

Ti 10.9.2019 klo 05:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Meitä kehotetahan jättähän mahollisimman pieni hiilijalanjäläki, tarkottaa sitä, käytettäisihin kaikki tavarat loppuhun, ostettaisihin vain niitä tavaroita, jota iliman ei tultas mitenkähän toimehen.

Jos ollahan ihtellemmä rehellisiä ja käyvähän huushollin tavarat läpi, niin yheksänkymmentä rosenttia tavaroista tarpehettomia toimehentulon kannalta. Toisaalta talousoppinehet räknäävät miten talouven on kasottava, iliman kasuamista seuraa taantuma, joka johtaa vähinähän konkurssihin, kulutusta pitäs lisätä.

Miten nämä tavottehet sovitetahan yhtehen. Tämä on niinkö tienhaara, kumpaaki tietä ei voi yhtä aikaa kulukia. Toista tietä seuraava joutuu luopuhun monesta komiasta tavarasta ja hupasesta viihykkehestä, antaa kuitenki lisäaikaa ihimiskunnalle. Toinen tie on kiihtyvän kasuamisen tie, keksitän uusia elämän viihykkeitä ja kilpaillahan kuka viettää komiampaa elämää, johtaa kuitenki ihimiskunnan tuhohohon.

Kummanki suunnan kannattajat puhuvat suu vaahosa asiansa puolesta. Ihimisillä on taipumus uskua aina kaikkia hyvää tariuavaa, se on niinkö huumetta, tiejetähän jo varmasti, tällä menolla on ihimiskunnalla paskanen loppu, mutta ko son niin hupasta, ei taho mistään luopuvia löytyä.

#