keskiviikko 28.7.2021 | 20:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Japani-ilta Virta-salissa

Markus Kärkinen
Ke 21.8.2019 klo 16:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Virta-salissa vietetään huomenna torstaina 22.8. Japani-iltaa. Luvassa on ainakin tanssia ja musiikkia. Tilaisuus järjestetään osana oppilasvaihtoviikkoa, jolloin Kalajoki saa vieraita ystävyyskaupungistaan Izumosta Japanista.

– Japani-ilta on uusi ohjelmanumero, jota ei ole aikaisemmissa ohjelmissa koskaan ollut mukana. Tarkoitus on tuoda esiin tätä hienoa ja arvokasta yhteistyötä ja Kalajoen kansainvälisyyden tasoa. Tilaisuus on avoin kaikille Japanista ja japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Japanilaiset ja suomalaiset nuoret ovat suunnitelleet hienoja tanssi- ja musiikkiesityksiä, Kalajoen lukion rehtori Lena Segler-Heikkilä kommentoi.

Japani-illan ohjelman lisäksi japanilaiseen kulttuuriin pääsee tutustumaan myös Kalajoen kirjastossa esillä olevan taidenäyttelyn kautta, jossa on näytillä Izumon taidelukion opiskelijoiden tekemiä töitä.

– Solmimme viime syksynä yhteistyökuvion taidevaihdosta. Se toimii niin, että japanilaiset ja suomalaiset kuvisdiplomitasoiset opiskelijat valitsevat parhaan työnsä, ottavat siitä valokuvan ja lähettävät sen pilveen, mistä se tulostetaan. Saimme keväällä paljon näkyvyyttä Izumon taidelukion näyttelyssä, kun meille oli varattu aivan oma seinä, Segler Heikkilä kertoo.

Ystävyyskaupunkiyhteistyö on kestänyt jo 19 vuotta. Yhteistyön merkeissä on toteutettu muun muassa molemminpuolisia oppilasvaihtoja. Suomen päässä vierailevien oppilaiden ja opettajien ohjelmasta vastaa Kalajoen lukio.

– Jatkovuosina ja uuden yhtenäiskoulun tulon myötä konseptia uudistetaan ja tehdään eri kouluasteiden kanssa tiiviimpää yhteistyötä, Segler-Heikkilä sanoo.

#