keskiviikko 26.2.2020 | 16:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ferrarin takakontillinen liikunnan iloa – Jussi Jokinen All Stars -tapahtuman tuotoilla tuetaan Kalajoen lasten ja nuorten liikuntaa

Markus Kärkinen Kalajokiseutu
Pe 16.8.2019 klo 17:35 [päivitetty pe 18:11]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tänään lahjoitettiin ensimmäinen erä viime viikonloppuna pidetyn Jussi Jokinen All Stars -jääkiekkotapahtuman tuotoista tehdystä lahjoituksesta. 15 000 euron lahjoituspotilla on hankittu liikuntavälineitä ja -leluja Kalajoen varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Lahjoitusten lisäksi useimpien lasten mieliin painui epäilemättä myös tapa millä ne tuotiin: huippunopean ja näyttävän Ferrari 812 Superfastin kyydissä.

– Jussi Jokisen auto! Oli ensimmäinen kommentti päiväkodin pihaan kurvannutta Ferraria ihastelemaan tulleelta lapsijoukolta.

Päiväkodissa lahjoitus herättää kiitollisuutta.

– Liikunta kun on asia, joka tuntuu jäävän muuten liian vähälle huomiolle lasten elämässä, niin onhan se mukavaa, että siihen tulee kannustusta välineiden kautta ja sen myötä lisää innostusta liikkua. Liikuntavälineethän myös kuluvat ja niitä menee täällä, niin onhan se hienoa että lapset saavat uusia välineitä, päiväkodin johtaja Hannamari Löf-Pentinpuro kommentoi.

Löf-Pentinpuro kertoo uransa aikana havainneen lasten liikuntataitojen laskeneen. Hän toivoisikin liikunnasta arkipäiväistä osaa lasten elämässä.

– Vanhemmathan kuljettavat meidänkin lapsia muun muassa jääkiekko- ja jalkapallotreeneihin, mutta olisi toivottavaa, että liikunta ei olisi vain joidenkin harrastus, vaan liikunta kuuluisi osaksi kaikkien ulkoleikkejä.

Myös kaupungin edustajat iloitsevat pitkät perinteet keränneestä hyväntekeväisyystapahtumasta ja sen annista paikkakunnan lapsille ja nuorille.

– Onhan tämä tosi merkittävä asia. Olemme tosi kiitollisia, ja toivotaan että tapahtuma jatkuu vielä pitkään. Ei vain lahjoitusten takia, vaan kyllähän tämä on yhteisöllinen tapahtuma, hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi kommentoi.

Liikuntavälineitä ja liikunnallisia leluja tapahtuman puolesta olivat jakamassa Markku Heikkilä sekä Tomi Reinikainen JHT Kalajoesta.

– Tästä 15 000 euron lahjoituksestahan tulee kaikille Kalajoen päiväkodeille ja perhepäivähoitopaikoille jotain. Ensimmäinen setti luovutettiin nyt Puolukassa ja loput jaetaan myöhemmin. Jussillahan on itsellään tahtotila siitä, että tapahtuman tuotot menevät lasten hyväksi ja tukevat liikunnallisuutta, Heikkilä kommentoi.

Hän on hyvin kiitollinen siitä, miten Jussi Jokinen All Stars on kerännyt NHL-maailman suomalaishuippuja Kalajoelle hyväntekeväisyysotteluun jo yhdeksänä vuonna. Lisäksi hän haluaa jakaa kiitokset myös tapahtumaa tukevalle ja Ferrari-lahjoitusreissun mahdollistaneelle Luxury Car Collectionille.

– Näille NHL-pelaajille olemme erityisen kiitollisia. Heilläkin olisi varmasti ottajia muuallakin, mutta joka vuosi he laittavat kalenteriin nimenomaan Kalajoen.

Kokonaisuudessaan Jussi Jokinen All Stars -tapahtuman tuotot olivat Reinikaisen arvion mukaan noin 60 000 euroa. Lahjoituksesta yli jäävä tuotto käytetään JHT:n toiminnan ja nuorisokiekkoilun tukemiseen.

#