perjantai 29.5.2020 | 02:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus 8.8.: Ensimmäiset opetukset

To 8.8.2019 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kesän päättymisen varmin merkki on käsillä tänään: koulut alkavat. Yläkoululaisten uusi kouluvuosi alkaa hajanaisessa ympäristössä rakennus- ja tietyömaiden keskellä väistötiloissa.

Toisaalla tässä lehdessämme Pohjankylän koulun rehtori Juho Silvasti kehottaa vanhempia päästämään lapsensa itsenäisesti koulutielle jatkuvan kuskaamisen sijaan. Jo pelkästään koulun ympäristöä katsomalla näkemykseen on helppo yhtyä.

Ylipäätään on hienoa, että elämme paikassa ja yhteiskunnassa, jossa ekaluokkalaisetkin lapset voi päästää omin nokkinensa koulutielle. Kaikkialla näin ei ole. Nyt onkin hyvä paikka juhlistaa tätä vapautta ja opettaa lapset itsenäiseen koulumatkaan.

Joka tapauksessa vanhempien on hyvä muistaa, että ensisijaisesti heidän vastuullaan on se, että lapsi osaa liikkua turvallisesti koulutiellä. Oleellista opittavaa riittääkin jo heti ensimmäisenä aamuna muun muassa liikennesääntöjen ja muun liikenteen huomioinnin suhteen. Velvoite varovaisuuteen on toki meillä vanhemmillakin tienkäyttäjillä.

Oleellista opittavaa riittääkin jo heti ensimmäisenä aamuna.

#