lauantai 16.1.2021 | 04:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Mieleenjääviä makuja  – Ruoka voi olla matkakohteen valinnan pääasiallinen syy

Hanna Parhaniemi
To 4.7.2019 klo 04:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lähiruoka puhuttaa tämän viikon Kalajokiseudun mielipidesivulla. Kirjoittaja muistuttaa, että lähiruoka on tällä hetkellä trendien huipulla ja että hyvä ruoka voi olla jopa matkakohteen valinnan pääasiallinen syy.

Ja niinhän se tahtoo mennä itse kenelläkin. Toki osa haluaa perinteistä, ehkä turvallisen tutulta tuntuvaa ruokaa, ja sillekin on paikkansa. Usein lomakohteessa kuitenkin mennään hakemaan nimenomaan niitä paikallisia makuja. Ne kuuluvat niihin asioihin, jotka tekevät matkasta erityisen ja kohteesta mieleenjäävän. Hyvät, vähän poikkeavat makukokemukset tuppaavan nousemaan mieleen monien vuosienkin takaa.

Alan yrittäjillä on Kalajoella mahtavat mahdollisuudet hyödyntää puhtaita raaka-aineita, lähituottajien tuotteita. Aika usein kuulee toiveita siitäkin, että olisipa Kalajoella lähituotteiden myymälä. Se voisi olla kokeilemisen arvoinen konsepti, vaikkapa edes kesän ajaksi. Sitä paikkaa täyttävät jo osaltaan Ventelän talon toripäivä ja Reko-lähiruokatapaamiset. Jatkossa Ventelän talon toripäivä järjestetään joka lauantai asiakkaiden toiveesta. Niin paljon täkäläisetkin arvostavat lähiruokaa.

#