sunnuntai 19.1.2020 | 09:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Merralle vuosi täyteen – Keskustan kauppakeskuksen vuokralaiset tyytyväisiä

Markus Kärkinen Kalajokiseutu
Ti 30.4.2019 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kauppa- ja kulttuurikeskus Merran avajaisia vietettiin kahta päivää vaille vuosi sitten. Merran vuokralaisista suurimman, HalpaHallin, myymäläpäällikkö Esko Heiska on tyytyväinen uusiin tiloihin.

– Tilathan on todella mahtavat. Artikkeleita tuli muuton myötä runsaasti lisää, ja kaikille haluamillemme tuotteille on saatu tilaa ja ne on saatu hyvin esille. Aiemmissa tiloissa ongelmana oli se, että miten saadaan kaikki tuotteet mahtumaan, nyt taas lähinnä se, että miten saadaan hyödynnettyä nämä uudet tilat mahdollisimman tehokkaasti, hän kommentoi.

Muutto Mertaan mahdollisti HalpaHallille ravintolatoiminnan laajentamisen myös Kalajoelle. Kasvanut valikoima ja uudet palvelut on otettu Heiskan mukaan hyvin vastaan.

– Asiakas- ja myyntimäärät ovat lisääntyneet huomattavasti, toki niinhän pitää ollakin kun on uudet tilat. Ravintolallekin oli tilausta, sen näkee jo nyt, olemme pärjänneet hyvin ketjun muihin myymälöihin nähden.

Täysin ongelmitta alkutaival ei ole kuitenkaan sujunut. Katto on ajoittain vuotanut vettä ainakin HalpaHallin myymälään. Heiskan mukaan onni onnettomuudessa on ollut se, että vettä on tippunut vain käytäville, ei tuotteiden päälle.

– Ulkopuolinen puolueeton taho tutkii parhaillaan, miksi katto vuotaa, ja sen mukaan ryhdytään sitten tarpeellisiin toimenpiteisiin. Justiinsa tässä yhtenä päivänä kauppakeskuksen suuromistaja oli paikalla ja hänen kanssaan keskusteltiin asiasta. Hänenkin intresseissään on, että katto korjataan kunnolla ja katsotaan rakenteisiin asti, onko kosteutta, Heiska kommentoi.

Uuden kauppakeskuksen myötä Kalajoelle tuli kokonaan uutena myymälänä Tokmanni. Myymäläpäällikkö Juha Koiviston mukaan ensimmäinen vuosi on mennyt mukavasti ja asiakkaat ovat omaksuneet uuden kaupan hyvin.

– Meidät on otettu tosi hyvin on vastaan, asiakkaat ovat sanoneet odottaneensa meitä tänne. Olemme saaneet hyvää palautetta paljon uusia vakioasiakkaita, hän kommentoi.

Jo aiemminkin Kalajoen keskustassa toiminut Avain Säästöpankin Kalajoen konttori muutti myös Mertaan noin vuosi sitten. Konttorinjohtaja Oili Satomaa sanoo niin pankin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin olevan tyytyväisiä uusiin tiloihin ja sijaintiin.

– Täällä on niin meidän kuin asiakkaidenkin mukava olla. Koemme, että tilat ovat keskeisellä paikalla ja asiakkaiden on tänne helppo tulla. Onhan se näkynyt positiivisesti myös meidän asiakasmäärissä, Satomaa kehuu.

Vaikka uudet tilat ovat keskellä monen liikkeen asiakashyörinää, on tiloista saatu Satomaan mukana myös edellistä sijaintia rauhallisemmat.

– Vanhoissa tiloissa käyneet asiakkaat ovat kehuneet myös sitä, että olemme saaneet tänne näin häiriöttömät asiakasneuvottelutilat, minne eivät ulkopuoliset äänet kantaudu.

Aiemmin Merenojan koulun auditoriossa elokuvia näyttänyt Movie Company Alatalo Oy sai näytöksilleen uuden paikan yläkerran kirjaston yhteydessä toimivasta Virta-salista. Yrittäjä Simo Alatalo on hyvin tyytyväinen ja kehuu kävijämäärän kasvaneen huimasti uusien tilojen myötä.

– Kaikki on mennyt suorastaan yli odotusten, emme uskoneet että näin hyviä kävijämääriä saataisiin. Kalajokiset tykkää käydä elokuvissa, samoin myös väki ympäröiviltä paikkakunnilta, Alatalo kommentoi.

Virta-salin myötä elokuvanäytöksiin saatiin lisää istumapaikkoja, ja myös äänentoisto ja muu tekniikka on selvästi edellistä paikkaa parempaa.

– Uusi sali vastaa elokuvateatteria, vanha oli kokoluokkaa koulun auditorio. Myös äänentoisto on ihan elokuvatasoa, voi olla tyytyväinen, Alatalo ylistää.

Merta tuntuu olleen myös asiakkaiden mieleen. Irina Hannula kertoo asioineensa erityisesti urheiluliike Team Sportiassa, mutta muutkin liikkeet ovat käyneet tutuksi, samoin Virta-salin elokuvanäytökset.

– Onhan tämä enempi kaupunkimainen. Ainahan se hyvä on kun jotain uutta tulee. Kalajokisten pitäisi toki myös muistaa käyttää näitä palveluita, hän kommentoi.

#