tiistai 18.6.2019 | 18:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ella Himanka jäi niukasti ulos MM-joukkueesta

Kalajokiseutu Kalajokiseutu+
Ke 2.1.2019 klo 11:00

Honkavuori

Kalajoen Junkkareiden Ella Himanka onnistui nuorten MM- katsastuksissa Honkavuorella, mutta jää niukasti ulos joukkueesta. Himanka oli sunnuntain N20 sarjan vapaan vitosella kuudes. Hänellä oli ovi raollaan kisalippuun vielä sunnuntaiaamuna. Lippu olisi kuitenkin edellyttänyt kuudetta sijaa vielä paremman tuloksen. Himanka oli kärkitaistossa mukana ja jäi voittajasta IK Falkenin Hanna Raysta vain 15 sekuntia. Himangan ja Rayn väliin mahtuivat kuitenkin Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä, Keravan Urheilijoiden Siiri Salo, Kariharan Visan Ella Anttonen ja Seinäjoen Hiihtoseuran Noora Kupari. Himanka hävisi neljännen sijan 0,4 sekunnilla ja viidennen 0,1 sekunnilla. Jäikö MM kisalippu vain sekunnin päähän?

- Molempina päivinä oli vähän tukkoinen olo, mutta kumpanakin päivänä hiihdot oli kuitenkin positiivisia, vaikka MM-kisapaikkaan ei ole mahdollisuuksia, Himanka sanoi.

MM-kisalippua myös tavoitellut Junkkareiden Eelis Valikainen otti viikonlopun katsastuksista kahdeksannen ja 12. sijan. Erot kärkeen olivat molempina päivinä aika pieniä. Lauantain perinteisen 15 kilometrillä voittajaan Siilinjärven Hiihtoseuran Arsi Ruuskaseen jäi 1.05 ja sunnuntain vapaan kympillä Vuokatti Ski Teamin Miska Poikkimäki puolentoista minuuttia. Himangan Urheilijoiden Juuso Mattila oli myös hyvässä vedossa ja oli lauantain 15 kilometrillä 13. ja sunnuntain 10 kilometrillä 23.

- Koko vuoden on tehty töitä MM-kisapaikan eteen, niin kyllähän tämän vähän kaivelee, kun homma jää puolitiehen. Eilen jäin 15 kilometrillä kärjestä runsas 4 sekuntia kilometrillä, tänään vähän enemmän, tuumasi Valikainen.

Himangan Urheilijoiden Jaakko Mattila ylsi lauantaina ikäryhmää nuorempien PM-katsastuksissa yhdeksänneksi. Eroa Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekariin oli 2.43 minuuttia. Sunnuntaina vapaan 10 kilometrillä Mattila oli 13. vajaa puolitoista minuuttia kaksoisvoittaja Liekarista. Junkkareiden Jussi-Matti Rahja oli 38. ja Himangan Urheilijoiden Santeri Mäkelä 40. Himangan Urheilijoiden Anni Mäkinen ylsi PM katsastuksissa 44. sijalle.

#