Kuinka valmistella koti joulutunnelmaan?

Joulun lähestyessä moni meistä alkaa pohtia, kuinka valmistella oma koti tätä suomalaisille tärkeää juhlaa varten. Jouluvalmistelut eivät ole pelkästään siivousta ja koristelemista, vaan ne ovat myös tapa luo

Jokainen perhe pääsee joulutunnelmaan erilaisilla tavoilla. Joillekin se tarkoittaa kodin koristelemista joulukoristeilla, toisille kynttilöiden sytyttämistä ja joillekin herkullisen ruoan valmistamista.

Tässä artikkelissa annamme muutamia hyviä vinkkejä siihen, kuinka voit valmistella kotisi joulutunnelmaan.

Joulu saapuu kotiin eri tavoilla: suunnittele oma joulusi

Ennen kuin säntäät tavarataloihin ostamaan joulukoristeita ja -ruokaa, on tärkeää tehdä suunnitelma etukäteen. Joulu saapuu jokaisen perheen kotiin eri tavoilla, joten istu alas ja hahmottele suunnitelma paperille ennen kauppaan lähtemistä. Suunnittelu etukäteen auttaa myös vähentämään stressiä.

Perusteellinen siivous luo pohjan

Jouluvalmistelut kannattaa aloittaa perusteellisella siivouksella. Tämä ei tarkoita pelkästään tavanomaista imurointia ja pölyjen pyyhkimistä, vaan kaikkien nurkkien siivoamista. Käy läpi kaapit ja laatikot, ja karsi turhat tavarat. Puhdista ikkunat, jotta talvinen valo pääsee sisään. Pese verhot, lakanat ja matot, sillä raikkaus tuo heti joulun tuntua kotiin. Muista myös ne harvemmin siivottavat paikat, kuten kattokruunut ja ilmanvaihtoventtiilit.

Joulukoristeiden esiin kaivaminen

Kun koti on puhdas, on aika kaivaa esiin joulukoristeet ja joulukuusen koristeet. Käy läpi viime vuoden koristeet ja tarkista niiden kunto. Tämä on myös hyvä hetki miettiä, haluatko ehkä uudistaa jouluilmettä. Muista, että kaikkea ei tarvitse ostaa uutena, vaan vanhojen koristeiden uudelleen maalaaminen tai -järjestely voi luoda yllättävän raikkaan ilmeen. Voit myös valmistaa uudet joulukuusen koristeet itse askartelemalla.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät joulukuusen koristeluun tarvittavat koristeet edullisesti.

Valaistuksen merkitys joulutunnelman luomisessa

Oikeanlainen valaistus on avainasemassa joulutunnelman luomisessa. Perinteiset jouluvalot ovat tietysti klassikko, jonka lisäksi voit kokeilla muitakin vaihtoehtoja, kuten valoketjuja ja -nauhoja, kynttilöitä, LED-valoja ja tuikkuja. Ripusta valoketjuja yllättäviin paikkoihin, kuten kirjahyllyn reunaan tai sängynpäätyyn. Pehmeä, epäsuora valaistus luo kodikkaan tunnelman pimeinä talvi-iltoina.

Ihanat jouluvalot ja tunnelmalliset valonauhat voi löytää Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Lisää ne koriin samalla, kun nappaat mukaan joulukuusen koristeet ja lahjat.

Ihanat joulutuoksut herättävät muistot eloon

Moni yhdistää jouluun ihania tuoksuja, kuten glögiä, havunoksia ja pipareita. Jos et halua leipoa tai hankkia oikeaa kuusta, voit luoda joulun tuoksua muilla keinoin, kuten eteerisillä öljyillä tai keittämällä vedessä appelsiininkuoria, kanelitankoja ja neilikkaa.

Jouluinen kattaus joulupöytään

Valmistele koti jouluvierailuja varten miettimällä kattausta etukäteen. Tuo esiin parhaat astiasi ja pöytäliinasi ja hanki pöydälle koristeita, kuten havunoksia tai kynttillöitä. Muista, että kattauksen ei tarvitse olla täydellinen: tärkeintä on luoda kutsuva ja lämmin tunnelma, jossa vieraat tuntevat olonsa tervetulleeksi.

Jos haluat päivittää kattaukset, koristeet ja kynttilät, pidä silmällä Black Friday-tarjouksia marraskuun lopulla.

Pyri tunnelmallisuuteen, älä täydellisyyteen

Kun suurin osa tärkeimmistä jouluvalmisteluista on tehty, on aika keskittyä pieniin yksityiskohtiin: aseta ovenkahvoihin pienet havukranssit, teippaa tonttuja seinille, sytytä kynttilät ja ota esiin jouluiset pöytäliinat. Nämä pienet yksityiskohdat viimeistelevät joulutunnelman ja saavat kodin tuntumaan valmiilta juhlakautta ja lahjojen jakamista varten.

Muista myös, että joulun valmistelu ei ole kilpailu täydellisyydestä, vaan tärkeintä on luoda koti, jossa sinä ja perheesi voitte rentoutua ja nauttia yhdessäolosta. Tee jouluvalmisteluista osa joulunautintoa sen sijaan, että stressaisit koristelusta, jouluruoan laittamisesta tai siivoamisesta.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät jouluvalmisteluun tarvittavat koristeet, valot, kynttilät ja jopa joululahjat yhdellä kertaa.