Kaipaako lapsesi tukiopetusta koulun oheen? Tutustu Superprofin yksityisopetusalustaan

Superprof on kohtaamispaikka, jonka tavoitteena on tuoda opettajat ja oppilaat yhteen. Reilussa kymmenessä vuodessa siitä on kasvanut yksityisopetuksen kansainvälinen mittapuu, jolla on yli 25 miljoonaa opettajaa ja 35 miljoonaa oppilasta ympäri maailmaa.

Superprofin jalansija on kasvanut tasaisesti myös Suomessa: opetettavia aineita on tätä nykyä tarjolla satoja, ja opettajien sekä oppilaiden määrä pyörii kymmenissä tuhansissa. Opetusta järjestetään myös Kalajoen seudulla, sekä paikan päättä että etänä.

Yksityisopetuksen suosion kasvuun on monia syitä. Yhtäältä koulutusjärjestelmän haasteet ovat lisääntyneet, mikä on ajanut perheitä ja oppilaita etsimään lisätukea. Toisaalta oppilaiden odotukset ovat kasvaneet, ja yksityisopetus nähdään keinona tukea tavoitteiden saavuttamista.

Yksityisopetuksen saatavuus on niin ikään parantunut: opetusta on tarjolla entistä enemmän, monipuolisemmin ja edullisemmin.

Miksi harkita yksityisopetusta?

Yksityisopetuksen suurimpia valtteja on yksilöllisyys. Siinä missä koulujen luokkakoot ovat usein isoja ja resurssit tiukalla, yksityisopetuksessa jokainen oppilas saa tarvitsemansa huomion. Opetus on myös räätälöityä, jolloin se vastaa kunkin oppilaan tavoitteita, toiveita ja oppimistapoja.

Yksityisopetus pystyykin tarjoamaan monipuolista tukea moninaisiin tilanteisiin. Joku voi kaivata apua ruotsin kielen alkeissa, toinen kemian uusintakokeeseen valmistautumisessa. Kolmas voi painia opiskelumotivaation kanssa, siinä missä neljäs haluaa opiskella englantia työelämää varten.

Perinteisten kouluaineiden lisäksi Superprofin kirjoilla on opettajia muun muassa kitaransoitossa, tanssissa, shakissa, ruoanlaitossa, Excelin käytössä ja stressinhallinnassa. Kaikkia niitä ei välttämättä löydy paikan päältä Kalajoelta, mutta tunteja järjestetään paljon myös etänä.

Opettajien kirjo on niin ikään laaja. Tarjolla on pätevien opettajien lisäksi opettajaopiskelijoita, työelämän ammattilaisia, monikielisiä maailmanmatkaajia, SM-tason urheilijoita ja monia muita, jotka haluavat jakaa intohimoaan ja tietotaitoaan eteenpäin.

Monipuolisuus tarkoittaa varaa valita. Mitä enemmän opettajia on tarjolla, sitä todennäköisemmin omalle lapselle tai itselle löytyy sopiva opettaja – ja sitä todennäköisemmin yksityisopetus mahtuu omaan budjettiin.

Eikä pidä unohtaa joustavuutta: yksityisopetuksen ei tarvitse noudattaa perinteistä työaikaa, jolloin tunteja voi järjestää aamulla ennen kouluun lähtöä, hyppytunnilla tai illalla läksyjenteon jälkeen. Näin se sopii hyvin koulun tai työn oheen.

Yksityisopetus pystyykin tarjoamaan monipuolista tukea moninaisiin tilanteisiin.

Sinustako yksityisopettaja?

Superprofilta voi siis löytyä tukiopettaja lapsen koulunkäynnin rinnalle tai henkilökohtainen valmentaja omaan elämäntaparemonttiin. Sivustolta ei kuitenkaan tarvitse aina etsiä opetusta, vaan sitä voi myös tarjota itse.

Jos satut olemaan innokas kotikemisti, shakkimestari, itseoppinut käsityöläinen, kaksikielinen tai vaikkapa stressinhallinnan ammattilainen, voit jakaa osaamistasi Superprofin kautta muille.

Opettajaksi ryhtyminen onnistuu käden käänteessä. Rekisteröitymisen jälkeen sivustolle luodaan opettajaprofiili, jossa saa vapaasti esitellä itseään opettajana, omia palveluitaan, työkokemusta, todistuksia ja pätevyyksiä, opetustapoja ja mitä ikinä mieleen tulee.

Jokainen opettaja saa suunnitella, aikatauluttaa ja hinnoitella palvelunsa itse. Tunteja voi järjestää verkossa tai vaikkapa Kalajoen kirjaston työtilassa, aamulla tai illalla, parilla kympillä tai kuudella, joten kädet todella ovat vapaat.

Profiiliin on myös helppo lisätä aiempien oppilaiden, kollegoiden, perheenjäsenten tai ystävien suosituksia. Kun tähän lisää kuvan, profiili on valmis julkaistavaksi, jolloin oppilaat voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Yksityisopetus on hyvä tapa hankkia lisätuloja ja kokemusta päätyön ohessa, loma-ajalla tai opetustoiminnan ensimetreillä. Turvallisen ja luotettavan palvelun sekä tuhansien motivoituneiden oppilaiden lisäksi Superprof tarjoaa henkilökohtaista tukea, mikäli opetuksen tarjoamisesta herää kysymyksiä.

Mikä parasta, kaikki tämä on opettajille ilmasta! Superprofin tarkoituksena on tuoda opettajat ja oppilaat yhteen, joten mikset liittyisi Superprof-perheeseen joko oppilaana tai opettajana – tai miksei molempina?