torstai 9.2.2023 | 07:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kalajoki saa nuorilta kehuja

Ke 19.10.2022 klo 16:00

Tilanteet riippuvat siitä, mistä suunnasta niitä katsoo. Aiemmin uutisoimme nuorisojoukosta, joka on käyttäytynyt huonosti kirjastossa ja yhtenäiskoulun piha-alueella. Liikuntahalliin on menty luvatta sisään ja paikkoja on rikottu ja sotkettu.

Tuota juttua kommentoitiin erilaisilla alustoilla, ja kommenteissa ihmeteltiin vapaan kasvatuksen tuloksia, ajanviettopaikkoja ja vanhempien vastuuta. Miksi nuoret eivät vietä aikaa nuorisotalolla? Onko siinä kenties jotakin vikaa?

Jatkojutussa kolme nuorta kertoo mielipiteensä asiaan. He ovat huomanneet ongelmat, mutta eivät tahdo syyllistää vain yhtä nuorisojoukkoa. He myös kehuvat nuorisotaloa ja kertovat nuorten viettävän siellä aikaa mielellään: samoin kuin koulun ympäristössä, puistossa ja Merrassa. Kalajokikin saa kehuja, samoin uusi koulu.

Yllätyin, sillä odotin jonkinlaista valitusten tulvaa. Odotin, että nuoret kertoisivat, että Kalajoella ei ole nuorille mitään kunnollista paikkaa tai että nuorista ei välitä kukaan.

Mutta nämä nuoret eivät keksineetkään Kalajoesta mitään moitittavaa. Heidän mielestään asiat ovat hyvin: täällä on ajanviettopaikkoja, viihtyisä koulu ja paljon harrastusmahdollisuuksia.

Ja kun kaikki nuoret vielä oppisivat ottamaan jalat pois pöydältä ja siivoamaan jälkensä, ei aikuisillakaan varmasti olisi nuorten ajanvietosta mitään negatiivista sanottavaa.

Onko siinä kenties jotakin vikaa?

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.