torstai 9.2.2023 | 07:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Sota ei ole jokaisen venäläisen syytä

Ke 28.9.2022 klo 16:20

Kuulin juuri, että Kalajoella on ryhdytty syrjimään täällä asuvia venäläisiä. Heitä ei enää tervehditä, heidät jätetään asioiden ulkopuolelle ja kohdellaan muutenkin kuin ilmaa. Kaikki eivät tietenkään tee niin, mutta pahaa mieltä aiheuttaa varmasti myös yksittäisten ihmisten epäkohtelias käytös.

Putin hyökkäsi keväällä Ukrainaan. Hän päätti tehdä niin. Ja osa venäläisistä tukee häntä siinä.

Hyökkäys ei kuitenkaan ole jokaisen venäläisen syytä. On turhaa yleistää ja alkaa syrjiä kaikkia Venäjän kansalaisia tai esimerkiksi täällä Kalajoella asuvia venäläisiä. Uskoisin, että niin täällä asuvat venäläiset kuin kantakalajokisetkin ovat yhtä surullisia siitä, että Euroopassa käydään sotaa.

On helppoa sanoa, että tavallisten venäläisten olisi pitänyt tehdä jotakin. Että heidän olisi pitänyt muuttaa maataan niin, että Putinin kaltainen johtaja ei olisi siellä vallassa. Heidän olisi pitänyt kapinoida ja pitää asiasta meteliä. Nousta vastarintaan.

Mutta me suomalaiset katsomme asiaa suomalaisten silmin. Emme ehkä ymmärrä, että Venäjällä sananvapaus ei ole läheskään samalla tasolla kuin Suomessa. Täällä poliisi ei passita ihmisiä vankilaan syyttä suotta tai ainakaan siksi, että kritisoisimme maan johtoa. Täällä asiat ovat toisin.

Siksi meidän kannattaa nyt vetää yhtä köyttä ja lopettaa kaikenlainen syrjintä.

On turhaa yleistää ja alkaa syrjiä kaikkia Venäjän kansalaisia.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.