torstai 9.2.2023 | 08:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Lämmin koti syö säästöt

Ke 7.9.2022 klo 16:00

Sähkön hinta kiinnostaa nyt kaikkia. Suomalaiset ottavat selvää erilaisista sähkösopimuksista, tutustuvat toimiviin säästövinkkeihin ja koittavat navigoida omituisten termien viidakossa. Viime aikoina sellaiset sanat kuin sähköpörssi ja spottihinta ovat tulleet meille vähän liiankin tutuiksi.

Ensin sähkön hinnat kohosivat pilviin. Sitten muutamat sähköyhtiöt alkoivat asettaa hintakattoja ja tarjota omalla alueellaan asuville asiakkaille halvempaa sähköä. Enää kaikkialla ei puhutakaan nelinkertaistuvista hinnoista, vaan jossain saatetaan selviytyä hinnan tuplauksella.

Sähkön hinta tulee olemaan joka tapauksessa korkea. Pienituloisiin hinnan nousu iskee kaikista pahiten. Moni pohtii, miten iäkäs läheinen selviytyy talvesta, kun tuntuu siltä, että oma palkkakaan ei riitä talon lämmittämiseen. Eikä laturien irrottaminen seinästä tai valojen sammuttelu loppujen lopuksi muuta isoa kuvaa.

Himangalla asuvat Borénit harkitsevat nyt toimeentulotuen hakemista. Heidän mietteitään voi lukea tästä jutusta. Toimeentulotuki taitaa nyt olla monen muunkin ainoa vaihtoehto.

Toivotaan siis leutoa talvea. Jos vältymme paukkupakkasilta, lopetamme saunomisen ja vaihdamme lämpimät suihkut kylmiin, saamme ehkä pidettyä kotimme lämpiminä ilman vararikkoa.

Viime aikoina sellaiset sanat kuin sähköpörssi ja spottihinta ovat tulleet meille vähän liiankin tutuiksi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.