torstai 9.2.2023 | 07:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Tämä päätös tehdään lapsia varten: "Toivotaan, että kaupunki todella kuuli kuntalaisia"

Ke 24.8.2022 klo 16:00

Kävin viime viikon tiistaina ja keskiviikkona Kalajoen kaupungin järjestämissä kuulemistilaisuuksissa Kalajoen kaupungintalolla ja Raumankarin koululla. Kaupunki tahtoi kuulla kuntalaisten mielipiteitä varhaiskasvatuksen palveluverkkoesityksestä eli siitä minne, milloin ja millaiset päiväkodit Kalajoelle rakennetaan tulevien vuosien aikana.

Itse palveluverkko vaikutti varmasti monen mielestä hyvältä: hajallaan olevat päiväkodit poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan niin Kalajoen keskustaan kuin Himangallekin upouudet ja toimivat varhaiskasvatuskeskukset. Kuten kaupunginjohtajakin totesi, on hienoa, että Kalajoella pystytään tekemään tällaisia uudisrakennushankkeita.

Esityksessä on kuitenkin muutamia asioita, jotka herättävät keskustelua ja kysymyksiä kuntalaisten keskuudessa. Miksi Himangan kirjasto täytyy purkaa? Eikö varhaiskasvatuskeskukselle olisi mitään muuta paikkaa? Tai voisiko kirjaston sijoittaa jonnekin muualle kuin Himankatalolle? Entäpä miksi päiväkotien suunnitellut lapsimäärät tuntuvat esityksessä niin kovin pieniltä?

Toivotaan, että kaupunki todella kuuli kuntalaisia ja henkilökuntaa ja tekee tarvittavat ja kaikkien kannalta järkevät muutokset esitykseen. Kun asia tulee syksyllä päätöksentekoon, päättäjien olisi syytä tutustua aiheeseen huolella ja tehdä päätökset lasten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Lapsethan näitä päiväkoteja lopulta käyttävät.

Lue lisää aiheesta näistä jutuista:

Kalajoen kaupunki kuuli asukkaiden mielipiteitä varhaiskasvatuksen palveluverkosta – Himangan tilaisuuden tunnelma oli varsin kireä: "Ei voi olla niin huono muisti, että ei yhtään tonttia muista"

Henkilökunta vastustaa Himangan kirjaston muuttoa: "Ei siitä saa edes remontilla sopivaa" – Mitä mieltä sinä olet asiasta? Kommentoi aihetta jutun lopussa

Paleluverkko vaikutti varmasti monen mielestä hyvältä.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.