torstai 9.2.2023 | 08:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Suomen viisumipolitiikka heikentää pakotteita

Ke 27.7.2022 klo 16:00

Ukrainan sota ei ole ohi. Enää se ei ehkä ole ajatuksissamme tai lehtien otsikoissa niin paljon kuin keväällä, mutta emme saa unohtaa sodan olemassaoloa.

On selvää, että koko Eurooppa kärsii paitsi sodan, myös Venäjälle asetettujen pakotteiden vaikutuksista. Sota näkyy niin polttoaineen kuin elintarvikkeidenkin hinnoissa. Sähköä joudutaan säästelemään ensi talvena ja sen hinta kipuaa pilviin.

Venäjälle asetetuista pakotteista ei kuitenkaan voida lipsua. Niiden seuraukset on kestettävä. Muuten annamme periksi maalle, joka hyökkäsi Eurooppaan mielettömästi ja täysin turhaan.

On käsittämätöntä, että venäläiset turistit pääsevät Suomeen ja tätä kautta maailmalle. Viro, Latvia ja Liettua eivät myönnä venäläisille turistiviisumeita, ja koko Eurooppa on sulkenut ilmatilansa venäläisiltä koneilta. Mutta Suomen kautta venäläiset pääsevät aivan rauhassa ostoksille ja lomailemaan.

Nyt tarvitaan joko Suomen itsenäinen päätös tiukemmasta rajapolitiikasta tai EU-maiden yhteinen linjaus asian suhteen. Sota jatkuu ja jokaisen maan on pidettävä kiinni kaikista pakotteista.

On käsittämätöntä, että venäläiset turistit pääsevät Suomeen ja tätä kautta maailmalle.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.