keskiviikko 1.12.2021 | 00:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ryhmäkoti Puistolan koronatartunnasta yksi jatkotartunta työntekijöiden keskuudessa – Lisäaltistumisia ei ole kuitenkaan tullut, viranomaiset seuraavat tilannetta

Sari Passoja-Verronen
Ke 24.11.2021 klo 10:35

Viime perjantaina todettuun ryhmäkoti Puistolan tartuntaan on todettu liittyvän yksi jatkotartunta ryhmäkodin työntekijöiden keskuudessa. Uusi tartunta ei ole aiheuttanut lisäaltistumisia ryhmäkodilla eikä tartunta aiheuta uusia toimenpiteitä yksikössä. Tilanteen seuranta jatkuu viranomaisten toimesta. Muut viime aikoina todetut tartunnat ovat edelleen satunnaistartuntoja tai jo karanteenissa olleiden tartuntoja.

Koronapassin eli todistuksen saaduista rokotuksista, testituloksesta tai sairastetusta taudista saat verkkopankkitunnuksilla Omakanta-palvelusta tulostamalla tai lataamalla todistuksen esimerkiksi kännykälle. Sellaisille henkilöille, joilla ei ole pääsyä Omakanta-palveluun, voidaan pyynnöstä tulostaa koronapassi terveyskeskuksesta. Toiveena on, että koronapassia ei lähdetä hakemaan terveyskeskuksesta varmuuden vuoksi rajoitusten astuessa alueellamme voimaan, vaan ainoastaan, jos tulet tarvitsemaan sitä lähitulevaisuudessa. Näin saadaan turvattua myös muut tärkeät terveyspalvelut koronapandemiasta huolimatta.

– Mikäli sinulla on vajaa koronarokotesuoja ja tarvitset koronatestiä matkustamisen tai koronapassin käyttöön sitä edellyttävissä ravintoloissa tai tapahtumissa, ei testausta tehdä julkisessa terveydenhuollossa. Testausta varten on hakeuduttava omakustanteisesti yksityisen palveluntuottajan palveluiden piiriin. Poikkeuksena ovat 16-17-vuotiaat nuoret. Koronapassi koskee yli 16-vuotiaita. Oireettomia henkilöitä ei testata julkisessa terveydenhuollossa ilman tartuntatautilääkärin erillistä määräystä eikä koronapassin käytön voimaantulo muuta tätä valtakunnallista linjausta, todetaan Kalajoen kaupungin tiedotteessa.

#