keskiviikko 24.2.2021 | 22:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jäälyhtyjen lumo -teos tuo iloa ja valoa pakkaseen – Himangalla Museopellolle syttyi lähes 300 lyhtyä

Heidi Vierimaa
Pe 19.2.2021 klo 16:20 | päivitetty pe 16:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Himangan yhdistys haastoi kaikki himankalaiset, erityisesti perheet, iloiseen ja yhteiseen tekemiseen. Osallistujat toivat jäälyhtyjä omaan tahtiinsa viikon aikana 8-tien ja hautausmaan väliselle pellolle, niin sanotulle Museopellolle.

Yhdistys oli laatinut lyhdynteko-ohjeet someen. Muottina toimivan ämpärin kokoa ei ollut rajattu, sekä lyhdyistä sai tehdä omanlaisia koristellen. Osassa lyhdyissä olikin kukkakuvioita, ja osa oli värjätty. Lyhdyt olivat aseteltu niin, että niistä on luettavissa ”HIMANKA” ja lopussa koreilee sydän-symboli. Sydän erottui maan tasoltakin hyvin, mutta koko komeus noin tekstinä näkynee parhaiten ilmakuvatulla videolla. Paikalla dronensa kanssa ilmakuvaamassa oli Jorma Ronkainen.

Lyhdyistä muodostui Himanka-teksti sekä hellyyttävä sydän.
Heidi Vierimaa

Alunperin lyhtyjen sytytys oli tarkoitettu perjantaille, mutta se päätettiin aikaistaa torstaille perjantaille luvatun lumipyryn takia. Kymmenkunta MLL:n vapaaehtoista olivat auringonlaskun aikaan sytyttämässä kynttilöitä jäälyhtyihin. He käyttivät kahta pulkkaa tykötarpeiden kuljettamisessa, kuten melko syvässä lumessa pellolla oli kätevää.

– Aikataulussa pysyttiin, sanoo hallituksen jäsen Mirja Kaattari.

– Yllättävän nopeasti saatiin sytytettyä, jatkaa Jaana Heikkinen, myöskin hallituksen jäsen.

Lyhtyjä saattaa ilmestyä myöhemminkin, eivätkä naiset ole pitäneet sen kummemmin kirjaa osallistuneista. Lyhtyjen määrästä voi kuitenkin tehdä valistuneita arvioita osallistujamääriin. Lyhtyjen määräksi arvioitiin torstai-iltana noin 267 kappaletta. Se on varmaa, että tempaus sai väkeä liikkeelle, ja hyvää mieltä on saatu aikaan sekä jäälyhtyjen tekijöille, että ohikulkijoille. Heikkisen mukaan torstai-illan mittaan paikalla kävi paljon ihmisiä ihailemassa ja kuvaamassa lyhtypeltoa.

– On ollut piristävää kun eihän me olla voitu suunnitella mitään, vaikka ideoitahan olisi runsaasti, Heikkinen miettii.

– On ollut mukava yhdessä tekemisen meininki, Kaattari iloitsee.

MLL Himangan vapaaehtoiset aloittivat lyhtyjen sytytyksen torstaina auringonlaskun aikaan.
Heidi Vierimaa

Tällainen iloa ja valoa tuova tempaus on tärkeää korvaavaa toimintaa koronarajoitusten aikana, koska MLL ei ole voinut järjestää kokoontumisia normaalisti. Yhdistyksen väki odottaa jo kovasti paluuta normaaliin, jotta voisivat taas järjestää suosittuja ja odotettuja tapahtumia.

– Vuosittaisia tapahtumia ovat mm. lastentarvikkeiden kirpparit, maatilapäivä sekä erilaiset koko perheen tapahtumat. Myös viikottaiset perhekahvilat sekä päiväpeuhut jatkuvat, kun tilanne sen sallii, Heikkinen sanoo.

#