keskiviikko 24.2.2021 | 22:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jedulle myönnettiin kansainvälisen toiminnan akkreditointi vuosille 2021–2027

Anne Mattila
To 18.2.2021 klo 09:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Opetushallitus on myöntänyt Koulutuskeskus Jedulle Erasmus-akkreditoinnin ohjelmakaudelle 2021–2027. Akkreditointi on tunnustus oppilaitoksessa tehdylle pitkäjänteiselle ja laadukkaalle kansainväliselle toiminnalle.

Ensimmäisen kansainvälisen toiminnan sertifikaatin Jedu sai vuonna 2009. Nimi on myöhemmin vaihtunut ERASMUS+ akkreditoinniksi.

Akkreditointi myönnettiin vuosille 2021–2027 tehdyn kansainvälisyysstrategian pohjalta. Akkreditoinnin myötä Jedulla on mahdollisuus hakea rahoitusta kevennetyllä menettelyllä kansainväliseen toimintaan sekä opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen. Viime vuosina Jedussa on satsattu ammatillista osaamista kehittäviin pitkiin ulkomaan jaksoihin.

Koronatilanteen vuoksi perinteisiä opiskelija- ja opettajavaihtoja ei toteuteta tämän kevään aikana. Korona-aikana on kehitetty uusia toimintatapoja virtuaaliseen liikkuvuuteen ja vieraiden kulttuurien tutustumiseen. Etä- ja videoyhteyksien avulla madalletaan kynnystä lähteä ulkomaille, kun se on jälleen mahdollista.

Tulevaisuudessa noin neljä prosenttia henkilöstöstä ja opiskelijoista osallistuu kansainväliseen vaihtoon vuosittain. Vuoteen 2024 mennessä tavoitteena on kaksinkertaistaa vaihtoon menevien määrä.

#