perjantai 5.3.2021 | 17:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Reija Prittisen kolumni: Ruudun takaista elämää – "Nyt osaan jo varautua ja laittaa silmät kiinni ennen sitä kumarrusta ja pyllistystä"

Ma 25.1.2021 klo 08:59

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olen kai ruuturiippuvainen. Ennen istuin illat tietokoneella pelaamassa pilkkipeliä. Telkkaria en katsonut ollenkaan. Sitten tapahtui jotain, en oikeen tiedä mitä, mutta peli poistui koneeltani. En osaa itse sitä ladata ja pojalla on ollut muita kiireitä. Siispä olen siirtynyt telkkarin ääreen. Ruutuhan siinäkin on ja ihan mielenkiintoista ohjelmaa siellä onkin. Ihan uusi elämys minulle.

Sitten varsinaiseen asiaan eli mainoksiin. Telkkarissa pyörii mainoksia ja osa niin ärsyttäviä, että päässä kiehuu. Minun päässäni siis.

Ennen joulua oli paljon ruokakauppojen mainoksia. Yhdessä lässytettiin paatoksella oman kylän kauppaa ja lähes taivaallista autuutta kaupassa asioinnissa. Niin herttaista ja lämmintä ja kissanhännät. Ahdistavaa se kaupassa käynti on minulle ainakin. Yhtään en huomaa mitään lempeää vastaanottoa ja alati onnesta hykertelevää henkilökuntaa. Paitsi Ossuuskaupalla silloin, kun Oili on kassalla ja hänen hymynsä on aito.

Toinen ärsyttävä joulumainos ja sekin kauppaan liittyvä. Tekopirteä nainen hirvittävällä vauhdilla puhui jotain. En tiedä mitä, kun kuulovammaisena en ehtinyt erottaa sanoja. Se kuulemma on aivan mahtavaa, että tuo nainen käyttää sanaa mie. Voi onni ja autuus.

Nyt uusi karseus on silmälasiliikkeen mainos, jossa nainen valkoisessa mekossa ensin heiluu ja puhaltelee ja sitten pyllistää. Nyt osaan jo varautua ja laittaa silmät kiinni ennen sitä kumarrusta ja pyllistystä.

Joku hampurilaispaikka sanoo tv-mainoksessa, että sitä on yhdemmäisyys. Miksi ei voi sanoa yhteisöllisyys? Kummallisia sanoja keksitään vanhan ihmisen kiusaksi.

Nyt helpottaa, kun sain kerrottua tämän mieltäni painavan asian teille.

Kirjoittaja on Kalajoelta kotoisin oleva, nykyisin Oulussa asuva perheellinen naisihminen.

#