tiistai 2.3.2021 | 09:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Vienoa valoa harrastajille – "Kilpaurheilun puolella kynnykset ovat toki eritasoisia, jos toisaalla on onnistuttu harjoittelemaan täysillä rajoitteista huolimatta ja toisaalla rajat ovat olleet hyvin tiukat"

Hanna Parhaniemi
Ke 20.1.2021 klo 15:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Harrastustoimintaa aletaan pikkuhiljaa herätellä koronakohmelosta. Kalajoen kaupunki on päättänyt, että alle 18-vuotiaiden kalajokisten ohjattu ryhmäharrastustoiminta jäähallissa ja kaupungin sisäliikuntatiloissa voi käynnistyä alle kymmenen henkilön ryhmissä. Tässä päätöksessä näkyy jo valoa sen suhteen, että elämä palautuu raiteilleen.

Paluu harrastusten tai varsinkaan kilpaurheilun pariin ei välttämättä ole auvoinen. Pitkä tauko on voinut tuoda mukanaan mutkia – etenemisen sijaan pitää tehdä ensin töitä sen eteen, että pääsee entiselle tasolleen takaisin. Toisilla voi olla korkea kynnys tehdä paluuta harrastustoimintaan ehkä juuri mahdollisen taitojen ehtymisen tuoman rimakauhun takia. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että muut ovat saman kynnyksen äärellä.

Kilpaurheilun puolella kynnykset ovat toki eritasoisia, jos toisaalla on onnistuttu harjoittelemaan täysillä rajoitteista huolimatta ja toisaalla rajat ovat olleet hyvin tiukat. Se voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia seuroille ja myös perheille, jos raha liikkuu, vaikka mitään ei tapahdu.

Pohjois-Pohjanmaa on palannut koronan kiihtymisvaiheeseen. Se luo myös toivoa siihen suuntaan, että ihan kaikki pääsevät taas harrastusten pariin.

#