tiistai 2.3.2021 | 10:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Vihdoinkin rokotteita – "Siksi otan rokotteen heti kuin se on mahdollista, epäröimättä hetkeäkään"

Hanna Parhaniemi
Pe 15.1.2021 klo 10:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tästä se lähtee, rokottaminen koronaa vastaan. Tänään joku Kalajoen terveydenhuollon henkilökunnasta pääsee historian lehdille saadessaan rokotteen ensimmäisenä kalajokisista.

On ymmärrettävää, että ihan kaikki eivät sitä uskalla ottaa esimerkiksi erilaisten rokoteherkkyyksien takia. Erityisesti siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni muu rokotteen ottaa. Se turvaa kaikkia muitakin.

Rokotevastaisuus on asia erikseen. Korona ei ole mikään vitsi. Ei ollut myöskään polio, joka hävitettiin Suomesta 1960-luvun alussa nimenomaan rokotusohjelman avulla. Koko väestöön kohdistuva rokotuskampanja tehtiin vuosina 1984-1985, jolloin Suomessa oli viimeinen poliotapaus. Erilaisiin teorioihin perustuva rokotevastaisuus suorastaan hävettää. Miltä rokotevastaisuus mahtaa tuntua niistä, jotka aikoinaan sairastivat polion tai muun epidemiataudin ja sen seurauksena halvaantuivat loppuelämäkseen? Oliko se jonkun lääkefirman keksintö?

Minä luotan terveydenhuollon ja lääketieteen ammattilaisiin. He tekevät arvokasta työtä ihmiselämän turvaamiseksi. Enkä halua menettää haju- tai makuaistiani tai saada pysyviä vaurioita keuhkoihini koronan takia. Siksi otan rokotteen heti kuin se on mahdollista, epäröimättä hetkeäkään.

Korona ei ole mikään vitsi. Ei ollut myöskään polio.

#