perjantai 18.6.2021 | 17:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nimmari: Saku innostui metsäalasta jo nuorena – "Olen unelmoinut vuosia, että voisin tehdä tätä täysipäiväisesti"

Sari Passoja-Verronen
To 14.1.2021 klo 08:00 | päivitetty to 08:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himankalainen Saku Lauri on tehnyt sivutoimisena yrittäjänä metsäalan töitä parisen vuotta. Hän kertoo innostuneensa alasta jo melko nuorena. Ennen oman metsäpalveluyrityksen perustamista Saku teki tutuille maatiloille ja metsänomistajille metsätöitä, kun muulla työrintamalla oli hiljaista.

– Jo vuosia olen unelmoinut, että voisin tehdä tätä täysipäiväisesti. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Suuria suunnitelmia kyllä on, mutta pidetään ne vielä pimennossa, kun ovat niin ajatuksen tasolla, hän tuumii.

Metsätyöt ovat pääasiassa pieniä hakkuita. Mutta Saku tekee myös muun muassa harvennuksia, ennakkoraivauksia, taimikonhoitoja, maisemointeja ja kaataa ongelmallisiakin pihapuita. Syksy ja alkutalvi oli melko lailla märkää ja kovien tuulien takia hän sai selvittää myrskytuhojakin. Mutta nyt näyttää hyvältä, kun lunta ei ole paljon ja maa on jäässä.

– Töitä on kyllä ollut välillä aivan kiireeksi asti. Mutta kun ei työmaalle lähtiessä välitä mikä viikonpäivä kalenterissa on, niin hyvin olen selvinnyt yksin. Pidän vapaata aina sitten, kun on hiljaista.

Kun Sakulla on sukunimenä Lauri, voi vain kuvitella, että niistä tulee sekaannusta.

– Voi kyllä. Aina saa selvittää, että kumpi on sukunimi, hän naurahtaa.

Hänen ei muista etunimeensä liittyvän mitään tarinaa, mutta toiset nimet ovat periytyneet suvusta. Markku on hänen ukkinsa etunimi ja Matias vaarin toinen nimi.

– Olen tykännyt etunimestäni. Siitä ei lempinimiäkään ole syntynyt, ainakaan käyttöön asti.

Syntyisin Saku on Himangalta ja asuu siellä edelleen. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo sekä kaksi tytärtä: 3-vuotias Iida ja 10 kuukauden ikäinen Jemina.

– Eipä nimipäiviä tule juhlittua. En olisi edes muistanut milloin omani on, ellei minua olisi kysytty mukaan tähän juttuun.

Harrastuksekseen Saku mainitsee kaikenlaisen remontaamisen.

– Aina kun töiltä kerkiän, roplaan kaikkea mikä käy bensalla tai dieselillä.

Koronan hän ei sano vaikuttaneen elämäänsä mitenkään, mutta toki varuillaan pitää olla.

– Mutta monille tämä koronahärdelli on saanut jo liiankin tukalat oltavat. Siksi on tärkää käyttää pienten ja myös isompien yritysten palveluita. Pysyy pyörät pyörimässä.

Himankalaisia palveluita Saku toteaa käyttävänsä mahdollisimman paljon. Mutta aika usein ostoksilla tulee käytyä kanta-Kalajoellakin. Omalle kylälle hän toivoo mahdollisimman paljon toimintaa.

Ensi viikolla nimmarissa Aune, Oona, Netta ja Auni. Vinkkaa haastateltava sähköpostilla: toimitus@kalajokiseutu.fi tai vaikka facebookin kautta.

#