tiistai 2.3.2021 | 09:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Hoitajia ei korvaa mikään – "On pakko olla tarkkana ja varovainen, ettei vie mahdollista tautia mukanaan vaikkapa vuodeosastolle"

Hanna Parhaniemi
Ti 22.12.2020 klo 11:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vuosi lähestyy loppuaan ja varmasti jokainen toivoo erityisesti nyt, että seuraava vuosi olisi parempi. Korona on tehdyt kuukausista rankkoja monelle ja monin eri tavoin. Toiset ovat ahdistuneet karanteenista, toiset etätöistä ja toiset siitä, ettei etätyö ole omalla kohdalla mahdollista. Jonkun tunne omasta tilasta voi tuntua jostain toisesta vähäpätöiseltä, kun lähtee vertailemaan tilanteita. Jokaisen tunne on kuitenkin totta ja tuntuu omalla kohdalla juuri siltä kuin tuntuu, vaikka naapurilla olisikin asiat vielä huonommin.

Se on kuitenkin ehdottomasti selvää, että terveydenhoitoalalla ei ole päästy vähällä. Töitä on riittänyt ja niitä on tehty mitä epämukavampien suojapukujen kätköistäkin. Tukalan olon kanssa on vain tultava toimeen, että muut saavat avun. Ja vaikka on minkälaisia suojia, hoitajat ja muut alan työntekijät laittavat itsensä kuitenkin alttiiksi kaikelle. He eivät pääse etätyön suojaan, vaan ovat lähempänä muita ihmisiä kuin moni muu. Vastuullisuus kantaa vapaa-ajallakin erityisen painavana – on pakko olla tarkkana ja varovainen, ettei vie mahdollista tautia mukanaan vaikkapa vuodeosastolle, minne koronan ei todellakaan tarvitse eksyä.

Kaikilla on vastuunsa ja taakkansa, mutta hoitajat ovat tietoisesti siellä mahdollisen sairauden ja aivan todellisen sairaudenkin keskellä. Niin he ovat silloinkin, kun ei ole koronaa. Joku voisi sanoa, että ammatinvalintakysymys. Hoitajat ansaitsevat kuitenkin arvostusta ja kiitosta siitä, mitä he ovat meidän kaikkien muiden hyväksi tehneet etenkin tänä vuonna. Hoitajia ei korvaa mikään.

Kalajokiseutu haluaa tehdä oman hatunnostonsa alan henkilöstöä kohtaan lahjoittamalla jouluiset herkkukorit Kalajoen ja Himangan terveyskeskusten henkilökunnan iloksi.

Rauhallista joulua ihan kaikille. Pysytään terveinä.

#