tiistai 2.3.2021 | 09:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Kun on toivoa, on valoa – "Jos se meinaa hukkua, älkää pelätkö hakea apua"

Hanna Parhaniemi
Ke 16.12.2020 klo 13:51

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yrittäjägaala jäi tänä vuonna väliin vallitsevan koronatilanteen takia. Oli kuitenkin hieno ele kaupungilta ja yrittäjäyhdistykseltä, että yrittäjiä silti muistettiin. Vaikka juhlallisuuksia ei ollut, palkitsemisella saattoi olla tavallista suurempi merkitys.

Vuosi on ollut moni tavoin raskas useille eri tahoille. Yrittäjät taistelivat pitkälle keväälle, että saivat pidettyä elinkeinonsa pystyssä. Kesä toi joillekin hetken helpotuksen. Syksyllä alkoi uusi kuritus. Jouluna moni kauppa jää tekemättä. Kinkkuja jää myymättä juhlatilaisuuksiin, joululahjatkin voivat jäädä minimiin, pikkujoulukansa ei tullutkaan ravintoloihin ja niin edelleen. Ja aina vain pitäisi kestää ja puristautua siihen toivonkipinään, että vielä tämä hellittää. Niin kauan kuin on toivoa, on valoa.

Yrittäjät ovat tehneet kovan työn tänä vuonna. Toivottavasti mahdollisimman monella pysyy toivo. Jos se meinaa hukkua, älkää pelätkö hakea apua. Kaikkea ei tarvitse kestää eikä kaikkea tarvitse kantaa omilla harteilla. Yrittäjäyhdistykset antavat varmasti jo sellaista vertaistukea, mitä ilman moni ei pärjäisi.

#