tiistai 2.3.2021 | 10:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: "Joulutervehdyksen koko joukko, soittajat, sovittajat, laulajat, taustajoukot ja tukijat, osoittavat sellaista lähimmäisenrakkautta, josta jokainen kalajokinen saa olla ylpeä"

Hanna Parhaniemi
Ma 30.11.2020 klo 12:54 | päivitetty ma 12:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajokiseutu antoi tänä vuonna Antti-patsaan Kalajoen Joulutervehdykselle, joka on toiminnallaan edistänyt meille tärkeitä arvoja. Hyväntekeväisyyskonsertin tuomin varoin vähävaraiset ovat saaneet jo usean vuoden ajan joulupöytään ruokaa seurakunnan diakoniatyön kautta. Joulutervehdys on auttanut kalajokisia kohti tasavertaista joulua.

Joulutervehdyksen koko joukko, soittajat, sovittajat, laulajat, taustajoukot ja tukijat, osoittavat sellaista lähimmäisenrakkautta, josta jokainen kalajokinen saa olla ylpeä. He auttavat siten, miten parhaiten osaavat ja tekevät sen täysillä. Muusikot tekevät mielettömästi töitä sen eteen, että sovittavat joululauluja uusiksi monipäiselle orkesterille. Tuloksena ei ole vain lauluja, vaan elämyksellisiä, ainutlaatuisia konsertteja. Sitä tunnetta ei voi ymmärtää, ennen kuin on kokenut konsertin.

Tänä vuonna tähän ei ole mahdollisuutta, mutta tilalle tulee jotain uutta, korona-aikaan sopivaa. Janne Hietalan joulukonsertin tuotot ohjataan Joulutervehdyksen tavoin vähävaraisten kalajokisten auttamiseen.

Muusikoiden koronavuosi on ollut todennäköisesti sellainen, että leipä on voinut olla tiukassa omastakin pöydästä. Silti auttamisenhalu nousee päällimmäiseksi. Sellainen saa nostamaan hatun pois päästä. Kalajoella on muusikoita – unohtamatta heitä, jotka ovat muuttaneet täältä muualle – jotka ovat paitsi lahjakkaita, heillä on myös sydän paikallaan ja arvot kohdallaan. Sydämellinen kiitos siitä, mitä teette kalajokisten eteen.

#