tiistai 24.11.2020 | 14:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rieska-Leaderin tukea viidelle kalajokiselle yritykselle sekä yhdelle yritysryhmälle – Luvassa mehustamon laajentamista, pajan muuttaminen tehtaaksi ja suomalaisten tuotteiden viemistä Kiinan markkinoille

Yritysryhmän tavoitteena on kehittää digitaalista palvelukokonaisuutta

Hanna Parhaniemi
Ma 16.11.2020 klo 15:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Rieska-Leader ry on myöntänyt syksyn aikana useita Leader-rahoituksia Kalajoelle. Erikoisuutena on yksi yritysryhmä.

Kyseessä on ensimmäinen yritysryhmä, jota hallinnoi Kalajoen kaupungin elinkeinopalvelut. Ryhmässä ovat mukana Day Spa Sun Oy, Junttilantia Oy ja Arelon Oy. Hankkeessa kehitetään näiden yritysten digitaalista palvelukokonaisuutta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on vajaa 74 000 euroa. Yritysryhmien saama tuki on 75 prosenttia kokonaisuudesta, joten tuen osuus on tässä tapauksessa noin 55 000 euroa.

Tilviksen marjatila sai tukea mehustamon laajennusta ja koneinvestointia varten. Tavoitteena on parantaa tuotannon sujuvuutta, minkä myötä mahdollistuu toiminnan kasvu. Lisäksi laitehankinnat mahdollistavat ekologisen lasipullon käyttöönoton uutena tuotteena yrityksen valikoimaan. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 124 000 euroa. Leader-tuki kattaa 35 prosenttia tästä.

Vähäsarja Oy puolestaan tavoittelee tuotannon tehostamista ja digitalisointia sekä tuotannon kapasiteetin lisäämistä Hyvä eväs kauas kantaa – pajasta tehtaaksi -hankkeella. Olemassa olevan tuotantokapasiteetin kasvattamisen lisäksi halutaan investoida täysin uuteen pakkauslinjastoon, mikä mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden kehittämisen ja lanseeraamisen. Investointihankkeen avulla yritys pystyy tekemään loikan pajasta tehtaaksi. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 117 000 euroa, josta yrityksen investointitukea 35 prosenttia.

Maahantuontia ja vientiä harjoittava CF Line Ay sai rahoitusta yrityksen toimitila- ja kalustoinvestointiin. Yrityksen kasvavaa toimintaa varten tarvitaan uudet ja käyttötarkoitukseen sopivat toimitilat sekä kalustoa. Yritys hankkii koneita ja laitteita varastotoiminnan tehostamiseen. CF Line Ay:llä on verkkokauppa Kiinan Taobaossa, jonka avulla on mahdollista luoda vientikanava suomalaisille tuotteille Kiinan markkinoille. Vientimarkkinoiden käynnistämiseen liittyen yritykselle tullaan Kalajoelle palkkaamaan kokonaan uusi työntekijä, joka voi palvella asiakkaita heidän omalla kielellään. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on vajaa 20 000 euroa. Investointituki kattaa 35 prosenttia tästä.

Lisäksi Kalajoella tukea sai kaksi sellaista yritystä, jotka eivät halua tietojaan julkaistaviksi. Näiden kahden yritystuen kokonaiskustannusarviot ovat yhteensä noin 20 000 euroa.

#