sunnuntai 16.5.2021 | 03:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Sonja Lumme tulkitsee legendan sanoja

Hanna Parhaniemi
Ma 19.10.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pohjankylä

Sonja Lumme konsertoi Virta-salissa lauantaina Arto Hyötyläisen säestämänä. Laulaja tulkitsee vuosi sitten menehtyneen viihteen legendan, Jukka Virtasen sanoja. Virtanen tuli tunnetuksi esimerkiksi sanoittajana, laulajana, kirjailijana ja näyttelijänä.

Jukka Virtanen sanoitti ja käänsi laulelmaa, iskelmää, teatterimusiikkia ja oopperaa tehden sen kaiken lämmöllä, poskettomalla huumorilla ja tinkimättömällä taidolla. Jukan nokkelat ja hauskat, kauniit, koskettavat ja elämää monelta kantilta pohtivat sanoitukset kuuluvat erottamattomasti suomalaisen kevyen musiikin historiaan.

Virtasen käsialaa ovat niin Myrskyluodon Maija kuin Maalaismaisema sekä Hanna ja Niilo.

Lumpeen konsertissa kuullaan sekä Jukka Virtasen tunnetuimpia sanoituksia että liuta vähemmän kuultuja harvinaisuuksia, kuten Uuden iloisen teatterin lavalta tuttuja hulvattomia verbaali-ilotteluja.

– Minulla oli ilo ja kunnia tehdä töitä Jukka Virtasen kanssa aina 1980-luvun puolivälistä saakka. Uuden iloisen teatterin lavalla tuli tutuksi Jukan mestarillinen sanankäyttö, hulvaton huumori sekä hienovarainen herkkyys. Siksi halusin koota konserttiin hänen laulusanoituksistaan minulle ne rakkaimmat, Lumme kertoo.

#