sunnuntai 16.5.2021 | 02:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Kalajokiseutua luetaan ahkerasti – Kuten tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta viettävän Perhonjokilaakson päätoimittaja Sanni Ahokin on todennut: "Kiitos lukijat teille. Sitä julkaistaan, mitä luetaan"

Hanna Parhaniemi
Ke 14.10.2020 klo 14:03

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tämän vuoden tulokset julkistettiin tällä viikolla. Tutkimus osoittaa, että pelkästään painettua Kalajokiseutua lukee keskimäärin 18 600 ihmistä viikossa. Raportissa oli mukana ennätysmäärä lehtiä, 220 kappaletta. Tilattavista paikallisista sanomalehdistä vain muutama ylsi yli Kalajokiseudun luvun.

Painetulla lehdellä on edelleen vankka lukijakunta. Paikallislehteä on totuttu lukemaan. Sieltä löytyvät niin tuoreet uutiset kuin tuttujen ja vielä tuntemattomien paikkakuntalaisten kuulumisia.

Etenkin näin koronan kurittamassa ajassa tuntuu hyvältä saada vahvistusta siihen, että painetulla sanalla on edelleen arvonsa.

Joskus lehteä moititaan siitä, että digistä löytyvä sisältö on pääosin maksullista. Toimittajan tekemän työn arvo ei katoa netissä. Olisi myös väärin tilaajia kohtaan, jos kaikki saisivat lukea printtilehden sisällön ennakkoon netistä ilmaiseksi.

Koronaa koskevat, paikkakuntalaisten kannalta tärkeät uutiset ovat kuitenkin aina maksuttomia digissä. Kuntalaisten kuuluu saada tietoa tällaisista asioista ja lehden kautta tieto leviää melkoisen kattavasti.

Kuten tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta viettävän Perhonjokilaakson päätoimittaja Sanni Ahokin on todennut: "Kiitos lukijat teille. Sitä julkaistaan, mitä luetaan".

#