lauantai 16.1.2021 | 05:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lukiokoulutuksen avustusta myös Kalajoelle – Tavoitteena on parantaa lukio-opiskelijoiden edellytyksiä jatkaa opintojaan lukuvuonna 2020–2021

Hanna Parhaniemi
Ke 14.10.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Opetushallitus on myöntänyt erityisavustuksia koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukiokoulutuksessa. Avustuksia myönnettiin 229 hankkeelle, yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.

Kalajoen kaupunki sai lukiokoulutuksen korotukea 23 302 euroa.

Valtionavustuksella tuetaan lukiokoulutuksen järjestäjiä koronavirustilanteen aiheuttamien opetukseen, ohjaukseen ja tukitoimiin liittyvien lisäresurssitarpeiden rahoittamisessa.

Tavoitteena on parantaa lukio-opiskelijoiden edellytyksiä jatkaa opintojaan lukuvuonna 2020–2021.

Lukion opetus ja ohjaus järjestettiin kevätlukukaudella 18.3.2020 alkaen pääsääntöisesti etäopetuksena ja -opiskeluna sekä itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Lukioissa oli Opetushallituksen mukaan varsin hyvät mahdollisuudet järjestää etäopetus, mutta kaikesta huolimatta lähiopetuksen puuttuminen aiheutti joillekin opiskelijoille haasteita uusien asioiden opiskeluun. Oppimistavoitteet ovat voineet jäädä osalla opiskelijoista saavuttamatta.

Lähiopetuksen puuttuminen on siten lisännyt opiskelijoiden tarvetta kerrata kevään opintoja syksyllä.

Erityisesti ne opiskelijat, joilla on oppimisvaikeuksia tai elämänhallinnan haasteita, ovat olleet muita heikommassa asemassa poikkeustilanteessa, kun opettajalta saatava oppimisen tuki on voinut olla vähäisempää tai muuten tavanomaisesta poikkeavaa.

#