sunnuntai 16.5.2021 | 03:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Reija Prittinen: Pitkin aasinsiltaa - "Hänen ja ihan jokaisen takia esitän pyynnön – Olkaa tarkkana ja hakeutukaa hyvin herkästi koronatestiin ja jääkää kotiin sairastamaan"

Reija Prittinen
Ma 12.10.2020 klo 11:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Minulla on hoitoalan koulutus tai oikeammin kolme. Hyviä koulutuksia, kun antavat mahdollisuuden ja pätevyyden moneen työhön. Ei minun tosin siitä pitänyt kirjoittaa.

Elokuussa aloitin uuden työn koulunkäynnin ohjaana ja ihan uudessa ympäristössä yläkoulussa. Ei sekään varsinainen aihe ole, mutta siitä voi rakentaa aasinsiltaa. Mistähän sellainenkin ilmaisu on peräisin. Tutkin myöhemmin Googlesta.

Silta lähes mistä tahansa työstä voidaan nyt johtaa koronaan. Siihen iljettävään pikkupiruun, joka vaanii jokaista ja joka paikassa. Se kiiluvasilmäinen ilkimys. Miten ja milloin siitä pääsemme eroon.

Tässä lehdessä luin muutama kuukausi sitten miten joku kauhisteli, kun opettajat joutuvat koronalle alttiiksi. Näinhän se on, mutta niin joutuvat kaikki muutkin. Sinänsä ihan aiheellinen huoli, mutta kirjoittaja unohti koulunkäynnin ohjaajat, siistijät, keittiöhenkilökunnan, virastomestarit, sihteerit ja niin edelleen. Tai ei ehkä unohtanut, mutta ei pitänyt niin tärkeinä. Tosiasia on, että koulu ei voi toimia ilman kaikkia siellä työtä tekeviä.

Olen onnekas päästyäni työpaikkaan, jossa kaikkia arvostetaan ja kaikkien hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita.

Hoitajan roolista en pääse kokonaan irti ohjaustyössäkään, eikä tarvitsekaan. Jos lisää aasinsiltaa venytetään, olen huolissani paitsi kaikista myös suurimmassa määrin vakavasti sairastuneesta läheisestäni. Hänen ja ihan jokaisen takia esitän pyynnön. Olkaa tarkkana ja hakeutukaa hyvin herkästi koronatestiin ja jääkää kotiin sairastamaan. Välttäkää väkijoukkoja niin paljon kuin mahdollista. Käyttäkää maskeja ja peskää niitä käsiä. Käsidesi muuten on vain ja ainoastaan käsille tarkoitettu. Se toimii vasta kuivuessaan ja jättää suojaavan ja hoitavan kalvon. Pinnoille sen hinkaaminen tekee vain haittaa. Se jättää kalvon ja tahroja, joita on vaikea puhdistaa. No taas vähän poikkesin sillalta, mutta onneksi en pudonnut.

Kirjoittaja on Kalajoelta kotoisin oleva, nykyisin Oulussa asuva perheellinen naisihminen.

#