sunnuntai 16.5.2021 | 02:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raumankarin koulun metsäkirkossa virret kajahtivat kallioilla – Koululaisjumalanpalvelus järjestettiin koronan takia poikkeuksellisessa paikassa

Noin sata koululaista kokoontui keskiviikkona läheiseen metsään

Heidi Vierimaa
Ma 12.10.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

– Metsäkirkko oli Himangan Raumankarin koulun oma idea ja alunperin se oli 4. ja 8. luokkien projekti, mutta laajeni kun tarvittiin lisää opettajia ja he ottivat oman luokkansa mukaan, kertoi opettaja Tuomas Siermala.

Viime viikon keskiviikkona mukaan lähti puolenpäivän aikaan noin sata oppilasta 4.-5. ja 7.-8. luokista opettajiensa johdolla.

Metsäkirkko oli osa koulun monialaista kokonaisuutta ja vuoden teemana on metsä. Metsä-teema liitetään opetussuunnitelman mukaisesti kaikkien aineiden opetukseen jollain tavalla. Metsäkirkkoon liitettiin uskonnon aine yhteistyössä 4. ja 8. luokan kanssa.

– Koronan vuoksi emme voi kokoontua kirkkoon koululaisjumalanpalvelukseen, joten päätimme järjestää tilaisuuden koulun vieressä olevassa metsässä, sanoi vararehtori Kaisa Kinnunen.

Koululaiset kulkivat jonossa luokittain kohti metsäkirkkoa.
Heidi Vierimaa

Metsäkirkon jumalanpalveluksessa kirkkoherra Kari Laurin tervetulotoivotuksista ilmeni, että se oli ensimmäinen laatuaan hänelle ja hän kehui koulun hyvää ideaa ja toteutusta. Kun metsässä oltiin, niin luontoaiheet olivat olennainen osa Laurin puheita ja rukouksia. Hän sanoi muun muassa osuvasti, että metsässä on hyvä olla ja siellä mieli rauhoittuu. Turhaan ei sanota, että ”metsä on minun kirkkoni”. Hän otti esille myös luonnon säilymisen huolia ja muistutti kuinka suuri lahja luonto meille on, joten siitä on syytä olla kiitollinen ja sitä pitää varjella.

Lapset osallistuivat jumalanpalvelukseen laulamalla tuttuja virsiä ja kolme koululaista luki yhdessä Mooseksen ensimmäisen kirjan ensimmäisestä luvusta luomisesta kertovia jakeita. Metsäkirkossa oli luonnonläheinen tunnelma luonnonäänineen, mutta myös läheinen liikenne kuului vahvasti. Parhaimmillaan virsien veisaus peitti liikenteen melun aika hyvin täyttäen kallioisen metsäaukion äänimaailmallaan.

Jumalanpalveluksien ja rukoushetkien pitäminen ulkona ei ole Kari Laurille ennen kokematonta, vaikka metsäkirkko koululaisten kanssa sitä olikin. Hän kertoi, että esimerkiksi tervahautojen ja Rautilan Kuninkaankiven tilaisuudet ovat olleet erittäin suosittuja seurakuntalaisten keskuudessa.

– Ihmiset tykkäävät olla luonnon keskellä.

#