perjantai 18.6.2021 | 17:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Oulaistelaisen Esko Vanhalan koronakeväästä kertova runonäyttely Kalajoen pääkirjastossa

Kalajokiseutu
To 3.9.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaistelaisen esikoiskirjailijan Esko Vanhalan runonäyttely on esillä Kalajoen pääkirjastossa 3.-30.syyskuuta. Se on tuotettu hänen kirjansa #sanoistaviis pohjalta. Runokuvakirja kertoo koronakeväästä 2020. Kirjan runot on luotu Instagram-tilin @esco_v seuraajien antamista sanaviisikoista, niitä on kerätty kirjaan 18.3. -13.5.2020. Kirjassa on runo jokaisesta poikkeuspäivästä.

Näyttelyyn tulee kirjan 57:stä runosta 15 runoa ja valokuvaa.

Esko Vanhala on Oulaisissa asuva lukion matematiikan ja fysiikan lehtori, joka harrastaa valokuvaamista ja kirjoittamista. Hän kertoo saaneensa ajatuksen runokuvateoksesta, koska koronakevät muutti monen suomalaisen arkea ja fyysiset kohtaamiset estyivät.

­– Olen kerännyt kotikoulujakson ajan 18.3.-13.5.2020 sosiaalisessa mediassa minua seuraavilta ihmisiltä heille tärkeitä sanaviisikoita, jotka olen runoillut heidän ilokseen ja jakanut runoni Instagramin tarinassa julkisella tililläni @esco_v. Runojen teemoissa esiintyvät kulloisena hetkenä sanaviisikon antajan tunnetila. Viisikoiden pohjalta syntyneissä runoissa vaihtelee ahdistus ja toivorikkaat sävyt aina riemullisiin hetkiin saakka.

Vanhalan kirjan runot elävät kotikoulujakson mukana siten, ettei kirjan runoilla ole tiettyä järjestystä, vaan runojen teema vaihtelee päivien ja sanojen antajan tunnetilojen rytmissä. Kirja sopii kaikenikäisille lukijoille teinistä vanhukseen.

#