keskiviikko 28.7.2021 | 20:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

K-Pallolle kauden ensimmäinen tappio – Pelit jatkuvat torstaina kotikentällä Golden Boys/ Into Pietarsaarta vastaan

Jaarli Järvinen
Ma 29.6.2020 klo 13:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Pallon edustusjoukkue kärsi ensimmäisen virallisen tappionsa 11 kuukauteen, kun IFS oli kotikentällään parempi lukemin 2-1 (1-1). K-Pallo joutui vielä tekemään kokoonpanoon viime hetken muokkauksia, kun maalivahti Antti Polet oli estynyt pääsemästä otteluun. Tomi Gronoff joutui vetämään maalivahdin varusteet ylleen, ja K-Pallo joutui lähtemään otteluun vain kolmen vaihtopelaajan voimin.

Kuumassa, jopa läkähdyttävässä kelissä pelattu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja K-Pallolla oli hieman vaikeuksia saada peliään rullaamaan. Vaaralliset maalintekopaikat kuitenkin loistivat poissaolollaan molemmin puolin. IFS siirtyi 17.minuutilla 1-0 johtoon, kun pitkä syöttö tavoitti vielä viime kaudella ykköstä pelanneen ja vaaralliseksi tiedetyn Walter Mooren, joka hienon haltuunoton jälkeen laukoi pallon tyylikkäästi tolpan kautta maaliin.

Pikkuhiljaa puoliajan edetessä pääsi K-Pallokin paremmin peliin mukaan ja muun muassa Teemu Kyöstillä oli hyvä maalipaikka, mutta IFS:n maalivahti sai venytettyä jalkansa laukauksen tielle.

Kun 40. minuuttia oli pelattu nähtiin kuitenkin lopulta K-Pallon tasoitus, kun Viljami Tanhuala hienon nousunsa jälkeen pelasi pallon Henry Nauhalle ja tämän syöttö puolestaan löysi Teemu Kyöstin, joka latasi pallon hallitusti alakulmaan ja lukemiksi 1-1. Näissä lukemissa myös mentiin tauolle.

Toisen puoliajan K-Pallo aloitti hyvin, vaikkakin IFS:llä oli neljä peräkkäistä kulmapotkua, mutta näistä joukkue ei onnistunut maalinteossa. K-Pallo puolestaan pääsi viimeisen näistä kulmapotkuista jälkeen vastahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta tämä hyökkäys hukattiin harmillisen huonoon syöttöön ratkaisevalla hetkellä.

65. minuutilla nähtiin IFS:n toinen maali, kun vapaapotku löysi jälleen Walter Mooren, joka lievän rottamaisesti teki itselleen tilaa ja puski hallitusti alakulmaan.

Vain hetki tämän jälkeen oli K-Pallon Joona Räisäsellä hieno maalintekopaikka. Hän paineli väkisin kahden puolustajan välistä ja pääsi laukomaan hyvältä sektorilta, mutta IFS:n maalivahti venyi hienoon torjuntaan.

Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, kun K-Pallo pyrki nostamaan lisää miehiä hyökkäykseen ja seurauksena tästä pääsi IFS iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan.

K-Pallon varsinaiset tasoituspaikat olivat kuitenkin harmillisen ponnettomia, kun yhdeltä jos toiselta pelaajalta alkoi hieman bensa loppua ja kauempaa lähteneet vedot IFS:n pelaajat peittivät hienosti.

Pari kyseenalaista tilannetta kuitenkin nähtiin, kun ensin IFS:n maalivahti kamppasi päivänselvässä tilanteessa Juhana Laurin ja vielä aivan viimeisessä tilanteessa IFS:n pelaaja kaatoi Anton Tavastin rangaistusalueella. Näistä erotuomari ei kuitenkaan viheltänyt rankkaria K-Pallolle ja näin pisteet jäivät Purmoon lukemin 2-1.

Vaikka niukka tappio luonnollisesti harmittaa, kuten aina, niin pelaajien ei suinkaan ole syytä painaa päätä pensaaseen, sillä ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vaan ja yhtäkaikki on annettava myös kunnia vastustajalle, joka taisteli ja pelasi hienosti. K-Pallon onnistujiksi ottelussa voidaan laskea lähes virheettömästi pelannut Viljami Tanhuala ja hullun lailla laidalla raatanut Teemu Kyösti.

Seuraavaksi K-Pallon edustuksen pelit jatkuvat torstaina, kun Merenojan kentälle vieraaksi saapuu Golden Boys/ Into Pietarsaaresta.

#