lauantai 11.7.2020 | 18:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ronja Juolan kolumni: Uusia näkökulmia – "Toivoisin, että viimeistään tämä vuosi olisi opettanut meitä puhaltamaan yhteen hiileen"

Ke 24.6.2020 klo 13:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Juhannusviikolla oli ihanaa vihdoin pitkästä aikaa istua alas ystävien kanssa ja vaihtaa kuulumiset kevään ajalta. Samalla tuli kerrattua alkuvuoden vaiherikkaat tapahtumat. Tuntuu käsittämättömältä miten vuoteen 2021 on enää puoli vuotta aikaa ja samalla tuntuu, kuin tämä vuosi ei olisi edes kunnolla vielä alkanut. Kuluva vuosi on todellakin vaatinut pysähtymistä ja asioiden arvottamista uudelleen: eli toisin sanoen uusia näkökulmia.

Australian maastopalot, COVID-19 koronavirus, Donald Trumpin virkarikossyyte, Britannian ero Euroopan unionista, Yhdysvaltojen ohjusisku Iranin lentoasemalle ja viimeisimpänä Black Lives Matter- liike ja poliisiväkivallan vastustaminen Yhdysvalloissa. Siinä vain muutama asia, jotka ovat tapahtuneet sen jälkeen, kun siirryimme uudelle vuosikymmenelle.

Koronavirus on saanut pohtimaan elämää ihan eri näkökulmasta. Kun kaikki pysähtyy, näkee myös ympärillään olevat asiat eri tavalla. Suhtautuminen suomalaiseen terveydenhuoltoon on entistä positiivisempi, kun on seurannut esimerkiksi Yhdysvaltojen tilannetta. Myös matkailun kannalta uusien näkökulmien tutkiminen on tuottanut tulosta; Suomessahan on mielettömät määrät upeita ja monipuolisia kohteita, jotka odottavat turistejaan!

Black Lives Matter -liike on antanut paljon miettimisen aihetta. Kansainvälinen, mutta erityisesti Yhdysvaltoja ravisteleva institutionaalinen rasismi on herättänyt paljon kysymyksiä. Aiheeseen tutustuminen onkin tärkeää erityisesti historian, kirjallisuuden, tutkimusten ja ihmisten tarinoiden kautta.

Toivoisin, että viimeistään tämä vuosi olisi herättänyt meidät ajattelemaan asioita hieman uudesta näkökulmasta ja opettanut meitä puhaltamaan yhteen hiileen. Jotta asiat saadaan selvitettyä ja ongelmat ratkottua, vaatii se kaikkien osallistumista, oli kyse sitten suomalaisten yritysten tukemisesta koronakriisin keskellä tai ihmishenkien puolustamisesta syrjintää vastaan.

Kirjoittaja on entinen kalajokinen, joka opiskelee viestintää Vaasassa.

Suomessahan on mielettömät määrät upeita ja monipuolisia kohteita, jotka vain odottavat turistejaan!

#