lauantai 8.8.2020 | 00:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kalajoen Pallon edustusjoukkue lähtee kauteen luottavaisin mielin – "Tunnelma ja henki joukkueen sisällä on viime kauden tyyliin hyvä"

Jaarli Järvinen
Ke 10.6.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Pallon edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi jalkapallon V-divisioonaan ja joukkue aloittaa oman peliurakkansa 16.6, kun kotikentälle saapuu vieraaksi Vetelin Urheilijat.

K-Pallon joukkueessa on tällä hetkellä 27 pelaajaa ja parin pelaajan liittymistä ryhmään vielä odotellaan. Joukkueen runko on säilynyt suurin piirtein samana viime kaudesta, mutta myös pari uuttaa kasvoa liittyi K-Palloon, kun Joona Räisänen ja Najib Saadat liittyivät pelaajistoon ja Sami Vaappo puolestaan tuli mukaan valmennuspuolelle. Joukkueen pelaajavalmentajana jatkaa viime ja toissa kauden tyyliin Tomi Gronoff.

Muutaman pelaajan asevelvollisuuden suorittamiset hieman rajoittavat ymmärrettävästi pelaajien pelaamista, mutta tämä on toki tiedossa ja nämä pelaajat osallistuvat treeneihin ja peleihin aina silloin kun se on mahdollista.

Kuluneen kevään jäljiltä joukkueen lähtökohdat sarjaan lähtiessä eivät ole ehkä kaikkeen optimaalisimmat, mutta toisaalta samat lähtökohdat koskevat jokaista joukkuetta. Maaliskuun puoliväliin saakka joukkue kuitenkin harjoitteli kaksi kertaa viikossa, joten ihan tyhjän päältä ei joukkueen tarvitse kauteen sentään lähteä.

Lauantain aloituspalaverissa joukkue sopi yhteisistä säännöistä ja tavoitteista kauteen liittyen. Joukkue otti tavoitteekseen olla sarjassa kolmen parhaan joukossa ja ettei pelaajistossa, tai otteissa näkyisi kauden aikana mitään yhtäkkistä notkahdusta, ainakaan huonompaan suuntaan.

K-Pallon kapteeniMarko Mankinen lähtee tulevaan kauteen luottavaisin mielin.

– Meillä on hyvä joukkue tälle kaudelle ja suurin osa jätkistä oli mukana jo viime kaudella, ja sitä kautta pelaajat tuntevat toisensa jo hyvin. Tunnelma ja henki joukkueen sisällä on viime kauden tyyliin hyvä ja toivottavasti saadaan sekä peleissä että treeneissä pidettyä yllä laajaa pelaajarinkiä. Sekin oli viime kaudella yksi meidän vahvuuksista, että jokaiselle pelipaikalle oli tarjota myös hyvä vaihtoehto penkiltä. Myös joukkueen asenne on nyt kauden alussa ollut hyvä. Hommat tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

K-Pallon edustuksessa nyt kolmatta kautta aloittava Viljami Tanhuala on Mankisen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

– Hyvällä joukkueella me päästään tänäkin vuonna kauteen lähtemään ja eiköhän nuo meidän vahvuudet ole edelleen aktiivinen, nopea ja hyökkäysvoittoinen futis. Laaja ja laadukas rinki lienee edelleen meidän vahvuuksia, vaikka joukkueen kanssa treenaaminen nyt toki ei ole mennyt ihan normaaliin tapaan. Mutta ei se ole toisaalta mennyt millään muullakaan joukkueella.

K-Pallon edustusjoukkue osallistui viime lauantaina Kokkolan erotuomarikerhon järjestämään harjoitusturnaukseen, jossa joukkueen sijoitus oli rankkareilla hävityn pronssipelin jälkeen neljäs.

K-Pallon ottelut turnauksessa:

K-Pallo - GBK II 1-1

K-Pallo - Sääripotku III 0-0

K-Pallo - Housut Boyz 0-2

K-Pallo - Sääripotku II 1-0

Pronssipeli: K-Pallo - GBK II 0-0 ( rp. 0-2)

K-Pallosta turnauksessa maalinteossa onnistuivat Akseli Koutonen, Marko Mankinen, Teemu Kyösti ja Jori Nikupaavo.

#