keskiviikko 3.6.2020 | 20:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kaken Perttulan kolumni: Päivä elämästäni –"Jotenkin silti kaipaa muutakin kuin telkkaria"

Ma 18.5.2020 klo 12:45 | päivitetty ma 12:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mitälie, kaks kuukauttako on poikkeuslait, vaiko -asetukset olleet päällänsä, ja jatkuu... Kesä on kiinni, suunnilleen, ja juhannusjuhlat, lieneekö Raitti? Luulin, jotta ei tää kiinnosta tämmöstä seniorikansalaista, vaan alkaa pikkuhiljaa kiinnostaan. Tänään, 16.5.2020, jonnetki muistavat, istun keskenäni kotosalla. Koiran kans oon käynyt lenkillä, metsässä, tiskikone on pessyt vähäiset likaantuneet astiat, pyykkikone on ryysyt pessy, kuivausrumpuun heitin ne, imuroida en viitsi, laiska kun oon. Niin keskenäni oleilen, yksinhuoltajana koiralle ja kissalle, avopuoliso on kotipaikallansa, Mikkelissä!

Kukkia kastelen, hänen ohjeidensa mukaan, saunailen, silloin kun haluttaa, töissä käyn arkisin, telkkua töllötän... nyt lauantaina, tirpasen muutaman oluen, aata tietenki, kattelen Youtubesta kaikenlaisia keikkoja, orkestereilta, pirun komioita. Viimeksi oon livenä nähnyt soitantaa 5.3, sit tuli sotatila!

En tiiä, onhan niitä erakoita, jossain jumalan selän takana asuvat, suotakoon se heille, omasta tahdostaan ovat, en itekkään oo mitenkään suuri "seuramies", sosiaalinen, mutta jotenki silti kaipaa muutakin kuin telkkaria? Kolppasella oon käyny, kolmesti poikkeustilan aikana. Hänellä on turvallinen pistäytyä, hän kuuluu Reserviläisliittoon, arsenaalia löytyy, yhden viruksen kaatamiseen. Tänään oon hiukan tirpoillu, katellu juutuupista keikkoja, jotkut lukee, minä myös, mutta kun ei aina jaksa. Korvat ja mieli jaksaa, jos laittaa Miles Davisin soimaan, niin jaksaa ainaki kuunnella, silloin ei tarvii muuta jaksaakkaan! On se niin komiaa.

Kyllä tässä pärjäilee, en sitä tarkota, kakarat vaihto etäopetuksesta etäisyysopetukseen, metri vaiko kaks, en oo varma? Pikkuhiljaa lievennellään, kasvaneeko tartuntariski, ken tietää? Itse olin väärässä, kerrankin, väitin, jotta ei kouluun tänä keväänä, nokilleni sain! Näin sitä nöyryytetään muakin, kaikkitietävää osapäiväkolumnistia.

Uudesta normaalista hallituskin puhuu, vaiko linjaa, mikä se on, se vanha normaali? Mulle se on Eppu Normaali! Hyvää kesää, kaikesta huolimatta, rakkaat lukijani, jos teitä on!

Kirjoittaja on lepistönperäläinen perusduunari, jota ei voisi vähempää kiinnostaa se, mitä muut ajattelevat.

#