tiistai 2.3.2021 | 09:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Etämunia vähemmällä virpomisella – "Toivottavasti vanhemmat muistavat poikkeusolot lankalauantaina"

Ti 7.4.2020 klo 15:39

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sunnuntaina oli monilla paikkakunnilla jo virpomispäivä, toisin kuin Kalajoella. Some täyttyi monenlaisista etävirpomispisteistä – perinteinen virpominen ovelta ovelle kun ei ole suotava korona-aikana. Oksia varten oli jätetty maljakoita ja herkkuja varten koreja kotien pihoihin ja rappukäytäviin.

Kalajoella on ollut jo aiempina vuosinakin etävirpomispisteitä ja nyt tullaan varmasti näkemään niitä lisää. Yksi vaihtoehto on viedä vaikka postilaatikkoon pääsiäistipun terveiset lapsiperheille, ettei virpomiseen tarvitse ryhtyä ollenkaan.

Kalajoen terveyspalvelut suosittelevat, että virpomisessa pitäydytään muidenkin kokoontumisten tavoin täysin etäyhteydessä. Virpoa voi vaikka kännykän välityksellä.

Toivottavasti vanhemmat muistavat poikkeusolot lankalauantaina, kun Kalajoella on yleensä virvottu. Kuka tahansa voi olla kavalan taudin kantaja, vaikka olisi kuinka varovainen. Jos on itse valmis ottaman riskin, virpojille mahdollisesti oven avaava ei välttämättä sitä riskiä halua ottaa.

Oven avaava ei välttämättä sitä riskiä halua ottaa

#